avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor aflat in intretinere prin hotarare de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor aflat in intretinere prin hotarare de divort

Buna ziua,am o intrebare va rog...am un minor de 16 ani aflat spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila.Eu sunt casatorita cu cetatean italian si locuim in Germania,ce si cum ar trebui sa facem ca baiatul meu sa poarte acelasi nume de familie al sotului meu,ca prin urmare sa avem toti 3 acelasi nume familie.Se poate schimba numele minorului pe cale administrativa,daca am acesta hoarare de divort??Ma gandesc si eu ca daca i-am facut minorului acum 9 ani pasaport fara acordul tatalui biologic,se poate si acum fara acordul tatalui sa il trec pe numele sotului,adica sa il infieze???Precizez ca tatal biologic nu l-a mai vazut de 13 ani pe minor,si ca plateste penisa alimentara.Sau ce alta metoda este ca sa poata schimba numele de familie copilul meu?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:30, 27 Aprilie 2013
Pentru a schimba numele copilului pe cale administrativa, aveti nevoie de acordul tatalui biologic. In lipsa acordului tatalui, poate hotari autoritatea tutelara.
Puteti sa mai asteptati doi ani, cand copilul devenit major va depune cerere pentru schimbarea numelui. E nevoie de un motiv temeinic pentru schimbarea numelui.
Procedura si acte necesare, gasiti in link
[ link extern ]

Pentru a-l infia acum cat e minor, aveti nevoie de acordul tatalui.
Dupa majorat, il poate infia fara problema pt ca l-a crescut din timpul minoritatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)