avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare la pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare la pensia alimentara

buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar .....nimic.fostul sot a zis ca el nu imi plateste pensia alimentara dar ca e de acord sa semneze pt renuntare la nume ca sa o pot trece eu pe numele meu , dar eu sa renunt la pensia alimentara.......eu ma recasatoresc si viitorul sot e de acord sa infieze fata.......de ce as avea nevoie si unde sa merg ca sa renunte la nume.?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 24 Ianuarie 2012
Nu puteti face intelegeri in privinta platii pensiei de intretinere, acest drept fiind unul ce apartine copilului.
In vederea schimbarii numelui copilului, va adresati serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor din cadru primariei.Veti avea nevoie de acordul tatalui copilului, dat in forma autentica.
Puteti cere tatalui sa-si dea acordul cu privire la adoptia copilului de catre viitorul dvs. sot, atunci când va fi cazul.
Adoptia se incuviinteaza de catre instanta de tutela
va multumesc , dar si eu sunt de acord sa renunt la pensie si sa imi retrag plangerea penala impotriva lui pt ca nu a platit deloc , nici macar nu a vazut fata de 3 ani si ceva.....oricum nici nu o va plati niciodata pe motiv ca nu mai vreau sa ma impac cu el.
Daca tatal biologic este de acord ca fetita sa-si schimbe numele, asta nu inseamna ca nu mai are pe viitor obligatii fata de copil, chiar daca el v-a fost incredintat spre crestere si educare in urma divortului. Pensia nu o plateste dvs, ci copilului, pana la majorat.
Inainte de a face plangere penala, ati obtinut o hotarare civila prin care s-a stabilit cuantumul pensiei de intretinere? Daca nu, faceti-o acum.
Chiar daca va recasatoriti, pensia tot trebuie sa o achite copilului. Iar schimbarea numelui copilului o puteti face dupa adoptie, cand fetita - prin intermediul dvs. - va solicita sa poarte numele de familie al dvs si al tatalui adoptiv.
Persoana care solicită schimbarea numelui pe cale administrativă depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul. Cererea se depune personal sau prin împuternicit cu procură specială sau împuternicire avocaţială.
s-a stabilit cuntumul pensiei la suma de 150 lei fara sa i se stabileasca drept de vizita.Ok , dar in final daca semneaza sa trec fata pe numele meu se intampla ceva daca eu imi retrag plangerea penala si prin asta renunt la pensie? Stiu ca tata e numai unul , dar in final TATA e cel care te creste , iti ofera dragoste si tot ceea ce ai nevoie , chiar daca nu e cel biologic, pe care nu il intereseaza de copil.
Va puteti retrage plangerea penala, daca asta doriti.
Dupa ce va veti casatori, va fi mai usor ca sotul dvs sa va adopte fetita, cu aceasta ocazie ii veti schimba si numele. Veti avea nevoie de acordul tatalui biologic si din cate ziceti, vi-l va da bucuros

Alte discuții în legătură

Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - schimbare nume minor mamaana2016 mamaana2016 sunt despartita de tatal fetitei mele de trei ani ..fetita locuieste la mine si am optinut prin tribunal ca tatal ei s o poata vedea doar in prezenta mea la ... (vezi toată discuția)
Încredinþare minor din afara cãsãtoriei Nykollette Nykollette Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, ... (vezi toată discuția)