avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare la pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare la pensia alimentara

buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar .....nimic.fostul sot a zis ca el nu imi plateste pensia alimentara dar ca e de acord sa semneze pt renuntare la nume ca sa o pot trece eu pe numele meu , dar eu sa renunt la pensia alimentara.......eu ma recasatoresc si viitorul sot e de acord sa infieze fata.......de ce as avea nevoie si unde sa merg ca sa renunte la nume.?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 24 Ianuarie 2012
daca semneaza ca sa pot trece fata pe numele meu , iar in schimb sa renunt la pensie .....cand viitorul sot va dori sa infieze fata trebuie sa isi dea din nou acordul tatal biologic ?
Pensia de intretinere la care este obligat tatal copilului, nu este in favoarea dumneavoastra, este in favoarea minorului, de aceea, nefiind un drept al dumneavoastra, nu puteti sa renuntati (nu aveti la ce).
In ce priveste faptul ca, parintele copilului este gata sa ”renunte la nume”, ca moneda de schimb, nu este o atitudine care sa il onoreze, dupa parerea mea, iar schimbarea numelui copilului, nu ii aduce in niciun caz scutirea de a da intretinere copilului, chiar si daca ar fi decazut din exercitiul drepturilor parintesti.
Desigur, exista varianta adoptiei, daca este in interesul superior al copilului si tatal consimte, insa va recomand sa analizati bine aceasta varianta si sa luati in calcul ca va fi o decizie care ii va influenta viata copilului dumneavoastra, nu numai pe termen scurt. Pentru adoptie trebuie sa va adresati instantei, acest proces nefiind nici simplu si nici rapid.
Numai bine!
NU puteti tranzactiona sub nicio forma cu privire la dreptul la intretinere al minorului.
Puteti astepta momentul recasatoririi dvs. , dupa care ii solicitati consimtamantul la adoptia de catre viitorul sot ( sot actual la acel moment).Unul dintre efectele adoptiei va fi stabilirea filiatiei copilului fata de parintele adoptator, si ca atare, incetarea filiatiei copilului fata de tatal biologic, cu consecinta lipsei oricaror drepturi si obligati ale acestuia fata de copil, deci, va scapa prin mijloace permise de lege de a mai plati pensia.
cozmapaunita a scris:

daca semneaza ca sa pot trece fata pe numele meu , iar in schimb sa renunt la pensie .....cand viitorul sot va dori sa infieze fata trebuie sa isi dea din nou acordul tatal biologic ?



cred ca faceti o confuzie, numele nu are legatura cu filiatia. daca ii schimbati doar numele, tot copilul tatalui biologic va ramane.

chiar daca ii schimbati doar numele copilului cu acordul tatalui biologic, daca va veti hotari ca sotul dvs sa va infieze copilul, tot va trebui acordul tatalui biologic ( daca va mai fi viu atunci )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - schimbare nume minor mamaana2016 mamaana2016 sunt despartita de tatal fetitei mele de trei ani ..fetita locuieste la mine si am optinut prin tribunal ca tatal ei s o poata vedea doar in prezenta mea la ... (vezi toată discuția)
Încredinþare minor din afara cãsãtoriei Nykollette Nykollette Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, ... (vezi toată discuția)