avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele copilului si pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele copilului si pensia de intretinere

Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si retroactiv de 1 an si 4 luni. Vreau sa ii deschid dosar penal pentru neplata, considerandu-se infractiune. Doresc sa trec copilul pe numele meu de fata. Daca copilul trece pe numele mamei mai beneficiaza de pensia alimentara a tatalui?
Buna ziua! Schimbarea numelui nu are nicio legatura cu pensia de intretinere. In ce priveste neplata pensiei puteti sa-i faceti plangere penala pentru abandon de familie si sa incercati sa-l executati silit.
De ce ati trece copilul pe numele dvs? Copilul are deja un nume, cel de la nastere. Raspunsul la intrebare este ca nu conteaza numele pentru plata pensiei, conteaza filiatia.
Pentru ca sunt intr-o alta relatie, s-ar putea sa ma recasatoresc, ca sa fie infiat de viitorul sot. Normal ca pot sa-i deschid dosar penal indiferent de numele copilului, nu asta era intrebarea! Ci daca il trec pe numele meu de fata, deci nu ramane pe al tatalui, daca in aceasta situatie , mai e obligat sa plateasca pensia alimentara! Nu vreau pareri, vreau un raspuns clar si documentat.
Multumesc pentru raspunsuri, imi sunt de ajutor.
NU puteţi schimba numele copilului fără acordul tatălui său natural.De asemenea, numele tatălui fiind trecut în certificatul de naştere, nici adopţia nu se poate face fără acordul său.

Alte discuții în legătură

Cum trec copilul minor in numele actualului sot? Adriana1577 Adriana1577 In 2010 am divortat .in urma divortului minora mi a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .recent m am casatorit si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului m-a parasit ... Fidrici Lavinia Fidrici Lavinia Buna seara,am un copil de 1 an si tatal copilului ma parasit cand iam zis ca sunt insarcinata, nici in momentu de fata nu vrea sa stie nimica de noi,la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)