avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... COMPLETARE DECLARATIA 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

COMPLETARE DECLARATIA 200

In anul 2010 am obtinut venituri din drepturi de autor (activitate de redactor); s-au retinut la sursa contributiile pentru somaj, pensii si impozit. Contributia pentru sanatate 5,5% am achitat-o personal la Casa Judeteana de Asig.de Sanatate. Intrebare: in vederea completarii corecte a declaratiei 200 pentru veniturile realizate in anul 2010, la punctul nr.2 respectiv rindul 2.4 "contributii sociale obligatorii platite" adun pe linga cele retinute la sursa si contributia de sanatate platita personal la Casa Jud.de Sanatate ? Ce trebuie sa completez la rindurile 2.1. "cheltuieli deductibile"si 2.2. "cheltuieli forfetare" ? Multumesc celor care vor avea amabilitatea de a -mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 16:53, 2 Martie 2011
Chiar nu poate nimeni sa ma ajute?
Am impresia ca aveti formularul vechi al Declaratiei 200. In formularul nou nu mai apar "contributii sociale obligatorii platite" sau "cheltuieli forfetare".
Noul formular si instructiunile de completare le gasiti aici:

[ link extern ]

Da, contributia la sanatate o includeti la "cheltuieli deductibile".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa modimpex modimpex bună ziua! vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
Pfa, neplatitor de tva, sistem real, completare d 200 - help! tokiyo tokiyo Buna ziua tuturor, Solicit opiniile dvs. cu privire la urmatoarea situatie: am inceput activitatea ca PFA, traducator, de la 01.09.2010 ( cf. D 220 de la ... (vezi toată discuția)