avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

Buna ziua

Daca ma puteti ajuta sa immi spuneti la o pedeapsa cu hotarare definitiva 2 ani si 10 luni , dintre care 8 luni executate in arest si apoi cand l-au transferat in penitenciar pe documentele care i le-au dat este scris ca mai are de executat 16 luni pana la eliberare.
Intrebarea mea este cand intra in comisia de eliberare conditionata?
doar dupa 2 treimi din cele 16 luni sau dupa 2 treimi din (16 luni plus cele 8 luni) 24 luni din rezultat scazanduse cele 8 luni deja executate?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:46, 25 Februarie 2011
are dreptul sa ceara liberarea conditionata dupa ce executa efectiv 2/3 din totalul pedepsei(care este de 2 ani si 10 luni), adica dupa ce executa 22 luni si 10 zile. A executat 8 luni si pana la 22 de luni si 10 zile mai are de executat 14 luni si 10 zile.
Daca efectueaza munca in penitenciar, se poate libera mai repede, insa nu inainte de a executa efectiv 1/2 din pedeapsa.
la implinirea a 2/3 din cuantumul pedepsei din care se scad zilele considerate ca executate ca urmare a muncii prestate vas fi analizat de comisia de propuneri pentru liberare conditionata.
se vor socoti si cele 8 luni executate
Va mumltumesc. Asi mai avea o intrebare.
Daca din totalul de 2 ani si 10 luni munceste 10 luni , cate zile are castig la luna?

Va multumesc
functie de munca prestata.
de exemplu daca face un curs de calificare,la absolvire primeste 30 ziile castig.
daca iese la activitati gospodaresti nu primeste nimic iar daca lucreaza cu remuneratie ia cam 6- 7 zile functi de ce munceste si cate zile iese la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata claele claele buna seara as vrea sa stiu si eu ce conditi se poate indeplini la o cerere de eliberare conditionata, sau ce cereri se pot face, la o pedeapsa de 2 ani si care ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)