avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis pentru bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis pentru bloc

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare.Locuiesc intr-o asociatie de proproetari constituita din 3 scari si exista vesnica problema a acoperisului.La scara unde locuiesc eu se doreste realizarea unui acoperis cu tigla sau a unei mansarde, nici ei nu stiu ce vor..Vreau sa va intreb daca se poate obtine autorizatie de constructie doar pt o scara sau este necesar sa se faca pe toate cele 3 scari lucrarea? Si ce pasi ar trebui realizati pentru a se face un acoperis cu tigla sau o mansarda?
Mentionez ca blocul se afla pe un bulevard important din oras si ma gandesc ca nu ar fi estetic ca doar o scara sa aiba mansarda sau acoperis cu tigla.
Va multumesc anticipat pt raspusuri.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 13:52, 26 Februarie 2011
cate etaje are blocul?
daca are 10, are o bordura inalta?
va recomand o firma foarte serioasa, deoarece noi am facut de doua ori acoperisul si ... tot ploua, eu am revenit in bloc de 3 luni...;)
acoperisul nostru e in forma de V si nu se vede de jos...
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
valitinu, utilizator
Blocul are 4 nivele.Si la noi s-a tot reparat acoperisul si pana la urma acuma ne certam intre noi ca ba unii vor acoperis cu tigla, ba altii vor mansarda.Oricum in ambele cazuri trebuie gasita o firma serioasa, ca am vazut cazuri de mansarde facute foarte prost sau acoperisuri de tigla care la un vant mai puternic au zburat cu totul.
Faceti-o legal, oficial, costa mai mult, insa... dormi linistit.
Suntem prea saraci sa "cumparam" lucruri ieftine si proaste
Din punctul meu de vedere aveti cativa pasi de parcurs:

- acordul proprietarilor de pe scara respectiva - cel mai bine ar fi 100% (sau aproape toti)
- sa gasiti firma care sa execute lucrarea - de obicei au experienta necesara in domeniu, inclusiv obtinerea autorizatiilor...
- cine obtine autorizatia de constructie??? (dvs. , investitorul sau constructorul...)
Ce ați enumerat dvs sunt fazele cele mai simple:)
Pentru a fi legal, așa cum trebuie de fapt, sunt mai mulți pași de parcurs, cel mai important, până la obținerea autorizației de construcție, fiind realizarea proiectului. Acesta trebuie să propună soluții pentru câteva probleme tehnice cum ar fi:
- scurgerea apei de ploaie (dacă nu mă înșel aceasta trebuie deversată la o distanță suficient de mare pentru a nu afecta fundația blocului);
- împiedicarea alunecării zăpezii pe pe acoperiș;
- împiedicarea formării țurțurilor.
Apoi vor fi:
- stabilite materialele din care va fi confecționat acoperișul;
- procurat calculul de rezistență al clădirii, din proiectul inițial;
- refăcut calculul de rezistență dată fiind încărcarea suplimentară datorată construcției acoperișului;
- stabilit cu cât se modifică coeficientul de rezistență seismică.

Nu vreau să spun că nu se poate face legal un acoperiș în două ape însă toate aceste costuri s-ar putea să facă nerentabilă soluția. Mai bine puneți carton:)

Dacă doriți sfaturi despre cum să faceți cât mai simplu un acoperiș de bloc, vă pot da, pentru că am construit prin '97-98 așa ceva, împreună cu un vecin și încă un ajutor, în 3-4 zile (nu mai țin minte exact), din eternită pe structură de lemn. A fost ieftin și eficient, până am plecat de-acolo, în 2003, a rezistat minunat, ne-a apărat de ploaie, frig și căldură:yes: Să stai la ultimul etaj e destul de greu...

Alte discuții în legătură

Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Mansarda pentru bloc cu pod Livelly Livelly Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 3 etaje, la ultimul etaj si doresc sa construiesc o mansarda doar deasupra apartamentului meu, legatura ... (vezi toată discuția)
Amenajare mansarda moriocka moriocka Buna ziua, as dori sa stiu pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a putea sa amenajez un fost pod intr-o mansarda. Mentionez ca acoperisul era din ... (vezi toată discuția)