avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc in Timisoara, intr-un bloc cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc in Timisoara, intr-un bloc cu patru etaje, ...

Buna ziua,
Locuiesc in Timisoara, intr-un bloc (situat in afara zonei protejate) cu patru etaje, cu acoperis, in doua ape, format din sarpanta de beton si ivelitoare de tigla ceramica de culoare rosie. Doresc schimbarea invelitorii cu o invelitoare din tigla ceramica rosie (vechea invelitoare fiind degradata) fara sa schimb geometria sau volumul acoperisului.
Am nevoie de autorizatie de construire ?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2025
Mokka R, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mokka R , utilizator 12:26, 14 Februarie 2025
Daca nu modificati proiectul tehnic initial, nu aveti nevoie de autorizatie de ctie.
Buna ziua

Daca imobilul nu este inclus in lista monumentelor istorice sau in zona de protectie a unui monument istoric, conform legii 50/1991, art 11, alineatul 1, litera b, se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor: reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora;

Deci, daca ati spus ca folositi tot tigla ceramica si nu schimbati nici geaometria si nici volumul, nu aveti nevoie de autorizatie de construire.
Va multumesc
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc intrun bloc, care are 12 apartamente, 3 pe ... kssz kssz Buna ziua. Locuiesc intrun bloc, la care acoperisul este de tip casa, adica grinzi, si tigle ceramice, care este intro stare FF proatsa... Sa presupunem ca ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie pentru schimbare material invelitoare acoperis raz raz Buna ziua, De curand am fost nevoit datorita degradarii survenite in timp(aprox 30 de ani de la data montarii) sa schimb invelitoarea acoperisului ... (vezi toată discuția)