avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Locuiesc intrun bloc, care are 12 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Locuiesc intrun bloc, care are 12 apartamente, 3 pe ...

Buna ziua.
Locuiesc intrun bloc, la care acoperisul este de tip casa, adica grinzi, si tigle ceramice, care este intro stare FF proatsa...
Sa presupunem ca fiecare proprietar din bloc, are la dispozitie, vointa, si bani necesari pentru refacerea acoperisului (inlocuirea tiglelor ceramice cu nou nouti, plus si niste elemente de lemn daca este necesar, etc).
Nu vorbim despre termoizolatie, nici hidroizolatie, pur si simplu aruncam tiglele vechi, si punem noi (in principiu).
Exista vreo lege in vigoare, care nu ne lasa sa refacem acoperisul ? (avem intentia de a face toate documentatie necesara, inclusiv cerere autorizatie de constructie, facturi, etc etc...)
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
kssz, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:24, 22 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista doar legea 50/1991, pe care trebuie s-o respectati:
Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
..................................
b) reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora;
............................
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitii noi la legea constructiilor,daca nu interveniti cu modificari de structura si nu schimbati materialele,si aspectul exterior nu aveti nevoie de autorizatie de constructie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire acoperis in legalitate ovidiupitas ovidiupitas Buna ziua este nevoie de autorizatie. Dorim inlocuirea unui acoperis la o casa deoarece este foarte deteriorat. Se pastreaza exact același forme, ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie pentru schimbare material invelitoare acoperis raz raz Buna ziua, De curand am fost nevoit datorita degradarii survenite in timp(aprox 30 de ani de la data montarii) sa schimb invelitoarea acoperisului ... (vezi toată discuția)