De curand am fost nevoit datorita degradarii survenite in timp(aprox 30 de ani de la data montarii) sa schimb invelitoarea acoperisului imobilului proprietate personala situat in Buzau din tigla ceramica in tigla metalica. In urma acestei operatiuni un vecin m-a reclamat la Primarie care mi-a aplicat o amenda contraventionala in cuantum de 1000 de ron pentru incalcarea dispozitiilor legii nr 50/1991 privind obligatia obtinerii autorizatiei de construire.
Mentionez ca nu s-a schimbat structura de rezistenta si forma acoperisului ci doar materialul din care este confectionat. Am contestat decizia primariei in instanta raportandu-ma la articolul 11 din legea mai sus-mentionata care precizeaza exceptiile de la obligativitatea obtinerii acestei autorizatii:
(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
a)reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
Din analiza personala asupra textului de lege + consultarea unui avocat eu am inteles ca obligatia de a obtine autorizatia survine doar in cazul in care se intrunesc cumulativ atat conditia schimbarii materialului cat si a formei acoperisului, lucru ce nu s-a intamplat in cazul meu.
Nu am primit inca motivarea primei instante, insa as dori sa stie care este parerea dumnevoastra despre acest caz si daca un recurs este indreptatit sau nu.