avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... reparatie acoperis
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

reparatie acoperis

locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar trebuie sa obtin autorizatie(asa spune primaria)si dureaza ceva timp.Trebuie sa platesc si un arhitect sa imi faca plan nou, cu toate ca nu schimb forma,materialul nimic doar materiale noi.Deci sa ma apuc de treaba sau sa stau (sunt obligata sa obtin autorizatie daca nu modific nimic?)dupa autorizatii si poate se va darama acoprisul ?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:20, 17 Mai 2012
art 11. (1) a) din legea 50/1991 (legea constructiilor) va da voie sa faceti acest ;ucru fara autorizatie. acolo scrie clar:
"Art. 11

(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor:

a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate; "

Legea spune ca " se pot..." dar daca primaria vrea sa adune tot felul de taxe.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am schimbat ondulin ul de pe acoperișul balconului cu tabla ... Championss Championss Am schimbat ondulin ul de pe acoperișul balconului cu tabla și de la primărie am primit somație sa revin la ondulin ca asa este în proiect. Este corect ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care sunt opțiunile de rezolvare a următoarei spete: ... edracaz edracaz Buna ziua, Care sunt opțiunile de rezolvare a următoarei spete: Casa din 1920 incadrata in clasa de Urgențe I, 4 proprietari (fără administrație), ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie pentru schimbare material invelitoare acoperis raz raz Buna ziua, De curand am fost nevoit datorita degradarii survenite in timp(aprox 30 de ani de la data montarii) sa schimb invelitoarea acoperisului ... (vezi toată discuția)