avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Care sunt opțiunile de rezolvare a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Care sunt opțiunile de rezolvare a următoarei spete: ...

Buna ziua,

Care sunt opțiunile de rezolvare a următoarei spete:
Casa din 1920 incadrata in clasa de Urgențe I, 4 proprietari (fără administrație), casa trebuie expertizată și ulterior renovată. Mie, unuia dintre proprietari, îmi ploua în casa (deci situația acoperișului și a casei în general este una deplorabila). cum pot forță ceilalți proprietari sa urmeze procesul normal de renovare în astfel de condiții ținând cont ca nu exista un acord comun?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:55, 2 Iunie 2021
Exista codul civil. Cititi macar art. 654 :
[ link extern ]

Acoperisul este parte comuna. puteti face lucrarea pe banii dvs. si apoi sa obtineti in instanta recuperarea banilor, mai putin partea care va revine la repartizarea cheltuielilor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
latka, utilizator
Nu pot face reparatii fara Autorizatie de Constructie (act pe care nu-l pot obține fără un CU - act pe care nu-l pot obține fără acordul notarial al tuturor proprietarilor). De asemenea nu voi obține AC fără o expertiza de încadrare la una din clasele de risc seismic făcută în prealabil (casa fiind din 1920 intr-o zona protejata).
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
edracaz, utilizator
Pentru reparatia unui acoperis, daca nu modificati forma constructiva, legea nu va cere autorizatie de construire:
Articolul 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire/desființare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor, cu excepția cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcții prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):
a) reparații la împrejmuiri, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate;
b) reparații la acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)
Am schimbat ondulin ul de pe acoperișul balconului cu tabla ... Championss Championss Am schimbat ondulin ul de pe acoperișul balconului cu tabla și de la primărie am primit somație sa revin la ondulin ca asa este în proiect. Este corect ... (vezi toată discuția)