avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decont naveta cadre didactice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decont naveta cadre didactice

fac naveta cu masina personala la o scoala aflata la 40 km distanta de localitatea de domiciliu. Conducerea scolii nu vrea sa respecte aceasta lege in sensul ca desi nu este mijloc de transport in comun vrea sa imi deconteze contravaloarea biletelor pe aceste mijloace dupa parerea mea inexistente. Ei spun ca exista: dimineata este, dar la intoarcere este un microbuz care vine cand are chef si care pleaca la ora 12 din sat, iar eu de cele mai multe ori am ore pana la 14. Poate fi considerat ca exista mijloc de transport? Ce pot face in acest sens? Din partea sindicatului nu am sustinere, iar jumatate din salariul meu se duce pe naveta.
Cel mai recent răspuns: salgeta , utilizator 01:38, 5 Aprilie 2011
problema reala este aici: ART. 276, L. 1/2011
Personalului didactic din unitatile de invatamant conexe, care nu dispune de locuinta in localitatea unde are postul, i se deconteaza cheltuielile de transport, conform legii.
Normal, logic si nediscriminatoriu ar fi fost Cheltuieli cu transportul sau cazarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
elena138, utilizator
Art. 105. — (1) Finanțarea complementară asigură cheltuieli
de capital, cheltuieli sociale și alte cheltuieli asociate procesului
de învățământ preuniversitar de stat.

f) cheltuieli pentru naveta cadrelor didactice, conform legii;

...dar deja primarii refuza pe motiv ca decontarea navetei nu i reglementata printr o lege speciala,ci printr o instructiune de ministru ...si mai invoca faptul ca in domeniul bugetar orice cheltuiala trebuie stabilita NUMAI prin legi ...
LEN e facuta cu picioarele. Ca sa poata fi aplicata de catre primarii, trebuie aduse modificari sau completari Legii administratiei publice ... Parerea mea!
salgeta a scris:

Alta situatie: in urma unei hotarari judecatoresti s-a decontat naveta timp de 4 ani, actele de baza fiind cererile catre Primarie si pontajul zilnic (societatea de transport nu elibereaza documente doveditoare!) - pana in decembrie 2009. Dupa diverse demersuri - s-ar parea ca s-au alocat bani in acest scop, dar iau ca baza instructiunile din 17 februarie 2011, asadar pretind concret acte doveditoare:bonuri de benzina, abonamente etc, ceea ce avem, partial, doar din septembrie 2010. Cum sa abordez problema pentru a obtine sumele retroactiv pentru toti navetistii scolii?

Continuare: s-au dat saptamana trecuta o jumatate din sumele restante (de un an si aproape jumatate incoace) numai UNOR navetisti, doar celor care au salarii pana la 2000 lei BRUT. Au fost chemati pe furis, indemnati sa nu "rasufle". Desigur ca se nasc tensiuni inutile, peste atat de multele probleme cotidiene.... Iar Constitutia si Declaratia Drepturilor Omului consfintesc egalitate in fata legii, nu negoceri sau discriminari sau privilegii...
Ce solutii avem?
Ma puteti sfatui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Viza flotant allysandia allysandia Buna ziua. Mi-am facut recent viza de flotant deoarece mi-am mutat domiciliul la viitorul sot intr-o alta localitate. Intrebarea mea este: mi se poate deconta ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)