Predau lb.engleza la 2 grupe de gradinita /2 ore /luna;m-am inrregistrat ca pfa ,am declarat la finante un venit in sistem real,am primit o decizie de impunere cu impozit ce trebuie platit la niste termene;ce evidenta trebuie sa tin ,ce documente trebuie sa intocmesc,iar la gradinita ce acte trebuie sa le dau pt.suma ce o incasez de la parinti?
Sa incepem cu capatul. In primul rand trebuie sa detineti casa de marcat fiscala, deoarece prestati servicii direct catre populatie, daca nu ati achizitionat pana acum, faceti-o urgent, deoarece la un control nu exista pardon, iar amenzile sunt de cel putin de 10-15 ori mai mari decat valoarea unui asemenea aparat. Persoanelor care va platesc trebuie sa le dati cate un bon fiscal imprimat cu ajutorul casei de marcat. Daca va cere cineva factura, sunteti obligat sa-i emiteti, deci, pregatiti si un facturier. Este bine sa aveti si un chitantier pt. situatiile in care din anumite motive nu puteti utiliza casa de marcat.
Fiind impozitat in sistem real, aveti obligatia sa tineti contabilitatea in partida simpla, conform prevederilor Ordinului nr. 1040 din 8 iulie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Exista din fericire numeroase programe de evidenta contabila in partida simpla, printre care si unele gratuite. Descarcati un asemenea program gratuit de pe sagasoft.ro si veti observa ca nu este deloc dificil de utilizat.
Pfa caen 7420
anca david
Ca pfa cod caen 7420 (activitati foto-video) cu norma pe venit stabilita de finante printr-o decizie de impunere anuala, doresc sa stiu daca am nevoie de casa ... (vezi toată discuția)