avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... informare: e obligatorie casa de marcat daca vand la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

informare: e obligatorie casa de marcat daca vand la taraba?

Buna ziua .Detin un pfa ce are ca activitate, comercializarea detergentilor si produse de cosmetica. Va rog mult ,spuneti-mi daca sunt obligat sa am casa de marcat,pentru ca vreau sa ma documentez in aceasta problema.Mentionez ca activitatea o desfasor la tarabe, intr-o piata ,nu sunt platitor de tva.Si as mai avea ceva de intrebat ;La un control, mi sa cerut autorizatie sanitara,aviz de la ministerul mediului,facturier cu stampile fise de magazie.pai eu detin o taraba, nu este normal ca adm. pietei sa detina aut.sanitara;mediu,etc?Va rog raspuns. multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:03, 23 Martie 2011
OUG nr. 28/1999 prevede ca operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Daca PFA este in sistemul real de impozitare trebuie sa conduceti contabilitatea in partida simpla conform OMFP nr. 1040/2004, iar in cazul normei de venit, nu se conduce aeasta contabilitate, dar, trebuie sa pastrati si sa evidentiati toate documentele emise de furnizori sau de PFA (facturi, dupa cum s-a exemplificat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa getaz getaz Predau lb.engleza la 2 grupe de gradinita /2 ore /luna;m-am inrregistrat ca pfa ,am declarat la finante un venit in sistem real,am primit o decizie de impunere ... (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru pfa ContSters57637 ContSters57637 STITI CUMVA DACA O PERSOANA FIZICA AUTORIZATA TREBUIE SA AIBA CASA DE MARCAT ? DACA DA MI-AR FI DE FOLOS SI UN TEMEI LEGAL. VA MULTUMESC MULT DE TOT. (vezi toată discuția)