Am si eu o rata la o banca si am primit azi o notificare prealabila a inceperii eecutarii silite. mi se comunica sa achit suma pina pe 7 martie (suma este de 2.700). intrebarea mea este: imi pot face oprire din pensie fara sa mai vina sa-mi ia lucruri din casa? Pot cere sa-mi opreasca pensia timp de 3-4 luni sa achit toata suma fara sa fiu eecutata? Astept raspunsul urgent!
Avand in vedere suma de recuperat de catre creditor,este de asteptat sa se impuna propirea pe pensia dvs.in cuantum de 1/3 pe luna,pana la recuperarea debitului ,daca nu aveti alti creditori.Se vor adauga cheltuieli de executare silita.Nu puteti cere oprirea pensiei-lunar-in intregime,deoarece contravine legii.
Poate ca le linisteasca acest dispositiile procesuale:
Art. 373.1 Cod procedura civila:
Daca socoteste ca este in interesul executarii, executorul judecatoresc il va putea invita pe debitor pentru a-i cere, in scris, in conditiile legii, lamuriri in legatura cu veniturile si bunurile sale asupra carora se poate efectua executarea, cu aratarea locului unde se afla acestea, precum si pentru a-l determina sa execute de bunavoie obligatia sa, aratandu-i consecintele la care s-ar expune in cazul executarii silite.
Art. 399 Cod proced civil:
Impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 2811, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si in cazul in care organul de executare refuza sa inceapa executarea silita ori sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege.
Executare
florinadrian01
buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)