avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces de reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces de reabilitare

Buna ziua.Va rog daca se poate as dori si eu niste lamuriri urmatoarea problema.Unchiul meu pe vremea comunistilor facand liceul la Brasov.A fost condamnat pentru tentativa de viol.A stat inchis citeva luni.Momentan este plecat din tara.Unchiul meu figureaza cu domiciliul in Suceava.Mama are procura de la el si a fost azi sa ii scoata cazierul si figureaza cu aceasta infractiune(fapta s-a petrecut acum 21 ani).Intrebarea mea este urmatoarea procesul de reabilitare ar putea avea loc la Suceava s-au este necesara deplasarea la Brasov?
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
t, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:21, 26 Februarie 2011
cred ca la suceava , dar daca a fost condamnat la inchis. mai mica de 1an numai trebuie sa mearga nicaieri, este reabilitat de drept.
Multumesc de raspuns dar astept un raspuns concret.
specificati ce intelegeti prin "figureaza cu aceasta infractiune.
a fost condamnat atunci ori ce s-a intamplat ?
dupa caz vedeti art.122 cod penal referitor la termenele de prescriptie a raspunderii penale ori la art 135 cod penal referitor la reabilitarea judecatoreasca.
succes
doberv a scris:

specificati ce intelegeti prin "figureaza cu aceasta infractiune.
a fost condamnat atunci ori ce s-a intamplat ?


t : ''A fost condamnat pentru tentativa de viol'' #-o
la ce pedeapsa a fost condamnat ?
daca a fost condamnat la pedeapsa inchisorii vedeti art 126 cod penal referitoare la prescriptia executarii pedepsei .daca tot aveti neclaritati scrieti la ce pedeapsa a fost condamnat si va voi da un raspuns concret.

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Amenda penala achitata - stergere mentiune din cazier georgiana.td georgiana.td Acum 4 ani am primit o amenda penala , pe care am platit-o cam dupa 6 luni de la pronuntarea instantei . Acum am avut nevoie de cazier pentru angajare , si , ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - conditii pellyx31 pellyx31 Buna ziua, am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere , a trecut termenul de incercare in 2010 si eu inca mai am cazier de ce? in 2010 am deschis proces ... (vezi toată discuția)