avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... abuz enel prin \"expertiza\"
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

abuz enel prin "expertiza"

In data de 21.02.2011 am primit un control de la Enel si au fost ridicate contoare de la mai multi vecini de pe strada (cu case, nu blocuri). Am fost chemati la expertiza in zile diferite. Toti vecinii (pe care noi ii stim ca au dat contorul inapoi cu cititorul de contoare chiar cu noi de fata) au scapat basma curata.
Prostii de noi, care stiam ca suntem curati si nu am facut nimic ilegal, ne-am dus cu fruntea sus.
Culmea este ca tocmai la noi s-au gasit urmatoarele:
- “contor cu an de fabricatie 2006, are SUI metrologic cu an 2004”
- “ SUI metrologic prezinta fisuri la partea circulara transparenta”: adica la un sigiliu rotund ca un ban, o fisura minora de 2 mm perpendicular pe grosimea lui, in conditiile in care el ar fi trebuit dezlipit in totalitate ca sa umbli in el si avand in vedere ca pe cutie mai sunt 3 sau 4 sigilii care erau intacte
- “steguletul de siguranta este albit”: ne-am uitat la sigiliile contorului nou (4 la numar) si sunt la fel de albite, fiindca sunt dintr-un plastic care se rupe in momentul sigilarii
- “la interior sunt zgarieturi pe placuta mecanismului de inregistrare”: noi nu le-am vazut nici cu lupa.
- mecanismul functiona si inregistra corect consumul.
In concluzie, s-a dispus recalcularea consumului pentru 12 luni.
Nu stim cum toti vecinii care au furat curent aveau sigiliile si mecanismele intacte si nezgariate (desi am vazut cum lucra cititorul cu surubelnita inauntru, iar la ridicarea lor le-au scris pe procesul verbal ca sigiliile sunt ilizibile) si tocmai noi care nici macar nu ne-am gandit sa facem asa ceva suntem “tapii ispasitori” pentru toata strada.
Oare cum noi care plateam factura de curent mai mult decat dublu fata de vecini suntem cei care “furam”?
Dovada ca hotii dau spaga si scapa iar prostii platesc.
Am vrea sa stim daca a mai intalnit cineva o asemenea situatie si cum se poate rezolva.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Unul dintre matrapazlacurile societatilor de electricitate Danila_G Danila_G Unul dintre matrapazlacurile societatilor de electricitate Caz concret: In luna Mai sau Iunie (nu mai stiu exact) mi-a batut la usa un lucrator de la ... (vezi toată discuția)
Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Abuz al unei companii de furnizare a energiei electrice jon74 jon74 In luna martie s-au prezentat la sediul societatii noastre doi angajati ai companiei de furnizare a en.electrice pt.o verificare a contorului.Contorul se afla ... (vezi toată discuția)