avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre fara sigil si fara verificare metrologica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica

In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau verificarea metrologica expirata sa plateasca diferenta de m3 ? Sau trebuie repartizat pe nr persoane. ?

cu un exemplu: 2 ap din 20 de ap au probleme cu apometre (fara sigil si verificare metrologica), apometrul (principal) furnizorului masoare 100 m3 intr-o luna , fiecare ap consuma cate 4 m3 deci in total 80 m3. (20 m3 x 4m3)
100m3 - 80 m3 = 20m3 diferenta.
Acesti 20m3 se poate imparti numai pe aceste 2 ap (care au probleme cu apometrul ) ?? sau cum trebuie.??
Cum putem forta apartamentele sa faca verificariile metrologice si sa le pune inapoi sigilul pe apometre? AG hotareste sau presedintele?

mersi
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:33, 19 Mai 2017
Este problema delicata care genereaza discutii pro si contra
Nu orice apometru cu sigiliu rupt este si defect
Aparatele de contorizat utilitati desfacute,sau decazute din perioada de verificare tehnica,tehnic vorbind sunt susceptibile ca nu inregsitreaza corect consumul
Reprezentantii asociatiei de proprietari pot decide ca in cazul in care se evidentiaza apartamente in care aparatele de contorizat sunt defecte,in afara perioadei de verificare metrologica ,proprietarilor apartamentelor sa li se calculeze consumul in sistem pausal sau sa li se repartizeze cota parte din suplimentul de consum

Printre atributiile com. ex. ar fi si aceea de a intocmi si aproba un Regulament privind problema pusa de dvs. in discutie, adica cum se monteaza apometrele in instalatie, cine le monteaza, cine le sigileaza, cine le citeste, cum se face repartizarea diferentelor.
Cum aprope intotdeauna diferente sunt, cam cum ar trebui "tratat" un proprietar care intr-un fel sau altul a distrus sigiliile? Sau ca apometrele nu au verificare metrologica de nshpe ani?
Daca sunteti cateva apartamente, discutati si clarificati aceste aspecte. Noi va putem doar spune ca ceea ce dvs. ne-ati comunicat, nu este normal.
Pot sa va spun ca la noi in asociatie, daca la verificare s-au gasit sigiliile rupte, asociatia poate face plangere penala impotriva proprietarului. Considerati ca este prea dura aceasta hotarare? Dar daca administratorul incaseaza la intretinere cu 10 lei mai mult, proprietarul inselat poate sa-i faca plangere penala?
Dom'le, ai sigilat apometrul - nu mai umbli la el de nicio culoare - de sa umbli? Ai o problema tehnica, o reparatie - mergi la asociatie si discuti.

Asadar, in cadrul as. prop. trebuie sa stabiliti cum procedati cu cei care au distrus sigiliile sau nu fac verificarea metrologica la timp.
Eu as spune ca nu are importanta verificarea metrologica, pentru ca nu e legal obligatorie. Probabil nu voi fi in asentimentul tuturor. In privinta apometrelor care nu mai au sigiliu, e perfect adevarat ca nu asta le face "suspecte", ci consumul care se inregistreaza luna de luna. Un contor cu sigiliile intacte, care arata impecabil si are orice verificare metrologica anuala, daca i-ai pus niste magneti recuperati din hard-disk-ul unui PC lipiti cu scotch de cadran este mai bun ?
@latka,
De ce va place sa sariti in extreme?
Nu este obligatorie verificarea metrologica din cauza unor nepriceputi care chiar nu stiu ce spun ( ma refer la cei care aproba niste reglementari in domeniu). In fine, am mai discutat. Daca asa se hotaraste in AG, ca apa consumata sa se cuantifice cu a p o m e t r u l, asa trebuie facut, bashca ca acesta trebuie verificat metrologic, altfel masuram cu cotul. Spunem: cati coti de apa ai consumat luna aceasta?
Cotul meu sau al sotului, ca s-ar putea sa fie diferente...?
Faza cu magnetii - tocmai o verificare metrologica serioasa il depisteaza pe faptas - sau nici asta nu credeti? Este verificat!
latka a scris:


Un contor cu sigiliile intacte, care arata impecabil si are orice verificare metrologica anuala, daca i-ai pus niste magneti recuperati din hard-disk-ul unui PC lipiti cu scotch de cadran este mai bun ?

In majoritatea asociatiilor de proprietari se utilizeaza aparate de contorizat consum apa tip A sau B,care detin componentele rotitele de angrenaj ale celor 3 subcadrane din material plastic,astfel ca magnetii nu le afecteaza functionarea

Alte discuții în legătură

Buna ziua , locuiesc in baia mare intr-un bloc de locuinte care ... s-dan s-dan Buna ziua , locuiesc in Baia Mare intr-un bloc de locuinte care are 33 apartamente ( o singura scara ) si avem contorizare individuala pentru apa rece , apa ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre tomasso tomasso Pentru verificarea apometrelor din ap. de catre administrater este necesar sa existe o hot. a ad. gen., in acest sens in prealabil sau adm. dispune eventual ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio dara25 dara25 Buna seara, As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu ... (vezi toată discuția)