avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu citire radio

Buna seara,
As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in
apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii). Ma poate obliga in vreun fel asociatia sa mo
ntez acest tip de apometre? In cazul in care nu le accept, ma pot obliga legal sa suport pierderile? Va multumesv
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:08, 3 Februarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca majoritatea proprietarilor a hotarat sa monteze apometrele ,nu aveti decat sa va supuneti,sau sa platiti pausal.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati inteles sa materializati interesul de a locui in imobil de locuit in comun,automat va revin drepturi dar mai ales obligatii
Daca adunarea generala hotaraste o anumita masura ,acea hotarare este obligatorie pentru toti proprietarii
Este dreptul dv de cetatean sa desfasurati demersuri la nivelul vecinilor sa le constientizati eventualele neajunsuri,prejudicii pe care le pot genera instalarea de aparate de contorizat cu citire radio,astfel incat majoritatea locatarilor sa conteste hotararea presedintelui de asociatie
Dv ca proprietari ati ales reprezenatntul legal deci tot dv aveti calitatea sa il determinati pe acesta sa constientizeze necesitatile acelora care l-au ales
Am mentionat faptul ca decizia nu a fost luata in cadrul vreunei adunari a proprietarilor. Si din cate am inteles, esti obligat sa pui apometre din aceeasi clasa, dar nu te pot obliga exact la un anumit tip.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Vorbiti in necunostinta de cauza, pe bune.

Apropo's de nivelul de radiatii - cineva, nu spui cine v-a sfatuiti sa renuntati in primul rand la telefonul mobil. Daca tot ati facut masuratori, poate ne spuneti si noua - este destul spatiu aici, cum ati masurat, ce metode ati folosit si care sunt rezultatele.
.... apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel...


La noi in asociatie , in sedinta de AG/2017 s-a hotarat schimbarea apometrelor clasice cu apometre cu citire radio.
Asociatia noastra este relativ mare - peste 500 de apartamente. Proprietari prezenti la prima convocare, 15. Proprietari prezenti la reconvocata - 25!
Ei bine, in aceste conditii am hotarat montarea de apometre cu citire radio. Am facut informarea problemelor discutate si aprobate in AG - printre care si ce-a cu apometrele - insa putini au citit, pentru ca la afisarea propriu-zisa a informarilor cu schimbarea apometrelor, programul de lucru pe blocuri si scari, s-au trezit unii dintre proprietari luati prin surprindere in totalitate ... deoarece presedintele (ma rog, este treba lui) ...fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii.

La noi, sunt cativa care au refuzat, ca si dvs. montarea acestora - treaba lor, motivele lor, apoi nu s-au montat acolo unde proprietarii sunt plecati in strainatatem, in total cam 15 proprietari.

Cu cine sa te consulti in prealabil? Cu oameni care nu bunavointa sa citeasca un anunt lipit pe geamul de la usa de intrare in bloc, chiar langa interfon - sa le sara in ochi? Bravos natiune!
Asa ca, nu va mai plangeti de presedinte si asociatie, de radiatii si ca traiti in Romania, ca va plangeti degeaba!

Sigur ca in final, presedintele si asociatia, probabil ca au hotarat ceva in legatura si cu cei ca dvs. care refuzati montarea de apometre cu citire radio.
Mai cititi, pe aici sau pe unde mai doriti care pe langa niste radiatii de un nivel extrem de mic, cam care ar fi avantajul montarii acestora.
Dl. Grecu, masurarea campului electromagnetic a fost facuta de firma autorizata. Nu sunt multe pe piata. Agresivitatea si presupunerile dvs in acest context nu isi au rostul. Tocmai am mentionat mai sus ca nu a existat nici o sedinta pe subiectul apometrelor. Ce dumnezeu, suntem un bloc cu o singura scara. Apropo, la dvs unde exista si apartamente fara contorizare radio, acestea platesc la pausal? Suporta si pierderile sau acestea se suporta de toate apartamentele? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)