avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu citire radio

Buna seara,
As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in
apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii). Ma poate obliga in vreun fel asociatia sa mo
ntez acest tip de apometre? In cazul in care nu le accept, ma pot obliga legal sa suport pierderile? Va multumesv
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:08, 3 Februarie 2022
nu va montati apometre cu radio citire ca se fura la contoar
Ne puteti spune cum se fura ? nici eu nu am fost de acord , dar am fost intrebat de ce si daca am un rasuns de la d-voastra este mai bine
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@eugarizan,
La noi toata lumea se teme de furat. Evident ca cel intrebat de dvs. nu stie raspunsul si nici nu vrea sa se implice cu ceva. Este mai usor sa arunce pisica in alta curte !
Sa dam un exemplu:
- bloc / scara cu 20 de apartamente, toate contorizate (cu apometre obisnuite sau cu citire radio - nu conteaza);
- fiecare bloc / scara are propriul bransament de apa rece (daca discutam doar de apa rece, dar va asigur ca si la apa calda, caldura, gaze, energie electrica este la fel);
- furnizorii de utilitati au incheiate contracte de furnizare doar cu asociatia de proprietari - asadar, discutia o purtam in acest caz;
Cu astea fiind spuse, prin prevederile contractuale, fiecare furnizor de utilitati are propriul calendar de citire a indecsilor de la fiecare bransament - calendar comunicat si asociatiei:
Furnizorul emite factura privind sumele ce trebuie achitate pentru furnizarea respectiva.
Discutand despre apa rece: furnizorul constata ca la blocul / scara nr. 1, au fost furnizati 125 mc de apa rece, astfel ca intocmeste factura pentru 125 mc apa rece, suma pe care asociatia trebuie in mod obligatoriu sa o achite.
Sigur, daca cei care se ocupa de asociatie constata ca sum,a nu este conforma cu un consum normal, se poate adresa furnizorului, conform prevederilor di contractul de furnizare.
Bun, sa zicem ca asociatia accepta facura cu 125 mc de apa rece, dar se asteapta ca adunand cantitatile de apa rece declarate de catre proprietari, sa rezulte o cantitate cat mai apropiata de 125 mc, da?
Toate bune, dar daca suma adunata este de 115 mc, ce face asociatie, pentru ca, asa cum am spus, trebuie sa achite c/val celr 125 mc facturati?
Pana acum s-au scris, aici pe forum, sute de situatii si moduri de rezolvare, dar se pare ca niciuna nu este agreeata in totalitate de care participantii la discutii. Deci, cum-necum, proprietarii din acel condominiu trebuie sa-si rezolve siguri dilema, astfel incat aceste diferente sa fie din ce in ce mai mici. Ca aceste diferente nu vor ajunge la zero niciodata, este destul de clar, dar daca aceste diferente ar fi de 0,020 l/apa/persoana - ar fi bine? Cum sa nu fie bine?
Eu ma opresc aici si astept si eu ca si @eurgarizan, raspunsu lui @liviucp - sau macar, asa o parere personala de cum vede dumnealui rezolvarea acestei chestiuni.
Succes!
la index se fura trece cat vor ei
Si dvs puteti sa il verificati!!Indexul este vizibil!


liviucp a scris:

la index se fura trece cat vor ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)