avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu citire radio

Buna seara,
As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in
apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii). Ma poate obliga in vreun fel asociatia sa mo
ntez acest tip de apometre? In cazul in care nu le accept, ma pot obliga legal sa suport pierderile? Va multumesv
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:08, 3 Februarie 2022
Legal nu. Cititi tot acest topic de la inceput.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@latka,
Ati dat un raspuns corect la problema ridicata, insa observati ce afirma @dara25:
Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii).

Stiu ca topicul are 3 ani de stat pe forum. Un raspuns, o parere poate fi util pentru alti utilizatori, apopo' s de nivelul de radiatii electromagnetice pe care le emite dispozitivul radio al apometrului...
In rest ce sa zic, am mai scris pe-aici: nimeni nu poate obliga un proprietar sa-si achizitioneze apometru cu "citire radio", dar nici sa sustina ca a facut masuratori - mai ales ca, nota bene, nu vrea sa intre alte detalii... Eu chiar as vrea sa intre in acele alte detalii, sa ne explice si noua ce masuratori a facut, de fapt cine le-a facut, daca exista niste firme care se ocupa cu asa ceva (ma refer, desigur, doar la masuratorile radiatiilor electromagnetice emise de apometre) - pentru ca, da, exista posibilitatea si chiar sunt firme specializate care masoara nivelul de radiarii electromagnetice, dar in cu totul alte domenii.
Stima, AG
si eu am pus apometre pe data de 22 oct 2021 cu radio citire meseriasu care le-a montat nu mi-a lasat nici o factura nici o garantie la apometre si nici nu a venit in ap sa le citeasca
@liviucp,
Aceste apometre, cele cu citire radio, se monteaza intr-o scara / bloc / asociatie, daca exista consens, adica majoritatea proprietarilor doresc acst lucru, NU in mod individual.
Asadar:
- daca dvs. proprietarii, va hotarati sa schimbati apometrele actuale, cu unele cu citire radio;
- asociatia se adreseaza unei firme specializate care comercializeaza asemenea apometre si care are si posibilitatea si instrumentele necesare citirii acestora si transmiterii catre asociatie a unei situatii privind cantitatiile de apa consumate, precum si diferentele rezultate dintre cantitatea facturata de catre furnizor si suma contitatilor consumate de catre proprietari; de obicei asociatia incheie un acord / protocol / contract de prestari de servicii - in acest sens;
- ideea este ca daca numai dvs. v-ati montat un asemenea apometru (apeland la un meserias), ce asteptari aveti?
- acum dvs. va aflati exact in situatia de dinainte de a va schimba apometru - cititi si mergeti la asociatie si declarati consumul...

cel mai corect este sa vina sa citeasca apometrele in aparatamente la oameni meseriasul de la ista nu pe furis in scara blocului ca asa nus ce index imi pune chiar daca sunt cu radio citire cu wireless si chitanta pt bani de citire

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)