avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu citire radio

Buna seara,
As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in
apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii). Ma poate obliga in vreun fel asociatia sa mo
ntez acest tip de apometre? In cazul in care nu le accept, ma pot obliga legal sa suport pierderile? Va multumesv
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:08, 3 Februarie 2022
Domu' nu va faceti ca nu intelegeti.
La 3-4 sau 5 ani trebuie sa facem aceste operatiuni deoarece apometrele chiar nu mai functioneaza cum trebuie din cauza depunerilor si atunci se face si acea detartrare cu solutie acida (asa cum am mai spus, solutie similara cu ce-a folosita la detartrarea schimbatoarelor de caldura de la centralel termice).
Nu insist, am vorbit cu inginerul de la firma care mi-a si aratat cum arata un apometru inainte si dupa curatare. Nu cred ca este prea usor de facut o asemenea operatiune, cand este vorba de lucru cu sute sau mii de apometre...
Nu stiu cat de dura este apa din IASI, ceea ce stiu este ca apa provenita din sursa Timisesti este foarte buna la gust. Ei, din cauza ca este mai dura decat normalul, de ani buni se amesteca cu apa din sursa Prut... Oricum, daca tzii apa intr-o cana din sticla, la 3-4 zile, deja depunerile se vad si cana trebuie spalata cu otet.
Nu ma fac deloc, am citit exact ce ati scris:
"adica odata cu acea verificare pe care o facem mai des, adica la 4-5 ani, am solicitat si efectuarea unei operatiuni de indepartare a depunerilor de saruri de pe turbina"

Ce verificare e aia ? Nu am dat cu parul, ca la Ruginoasa, am pus o intrebare pertinenta. Nu eu am zis de verificare, ci dvs., eram doar curios, ce verificare e si de cine/ce e impusa.
Credeam ca lucrati la gara...
Aaaa..., dvs. va ocupati cu verificarea metrologica, nu cu o simpla verificare cum am afirmat eu.
Pai asa spuneti, ca la noi la Iasi cand le ducem la firma sa le verifice, este indeajus daca portarul se uita la ele, eventual le numara...
Chiar despre ce vorbim?
Nu zic ca nu interpretati corect, dar eu zic sa nu facem misto. Mai intelegem si noi, chiar daca nu avem acele studii necesare care ne-ar permite sa verificam metrologic apometrele si in plus sa le introducem intr-o baie de dertartare.
Si, retineti, asa pentru dvs. - la Ruginoasa nu se mai intampla faza cu parul. S-a mai dat lumea cu Legea.
Nu are nimeni pretentia sa le stiti pe toate, fiti linistit !
As vrea sa ne limitam la topic - daca nu va suparati...
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
Adam Grecu, utilizator
Pai nu am spus nimic la mișto, pur și simplu eram curios ce fel de verificare faceți. Acum am înțeles, înseamnă că după vreo câțiva ani nu mai contează dacă sunt wireless sau nu, apometrele o iau razna în asociația pe care o administrați.

Nu e nici o rușine, numai spuneți și :
- cât costă un astfel de serviciu pentru un apometru
- ce se întâmplă dacă nu trece testul
- ce se întâmplă dacă trec testul apometrele și aveți diferențe semnificative după aia
Presupun ca toate costurile revin proprietarului.

E un schimb de informații, cred ca e bine sa afle lumea ce presupune sa ai apometre wireless, în orice condiții.

Asa e bine, sunt în topic (eram și înainte, dar prea o luați personal, cam iute va aprindeți)?
Sunt obligată sa montez apometre cu citire radio dacă nu doresc?

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)