avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Casa de marcat obligatorie pentru cabinet medical ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Casa de marcat obligatorie pentru cabinet medical individual?

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu info in legatura cu un Cabinet Medical Individual. Vreau sa stiu daca exista obligativitatea dotarii cu casa de marcat si care ar fi baza legala.
CMI-ul nu este SRL ci desfasoara activitatea in mod independent.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: CAMELIA GRAMA , Avocat 20:04, 26 Februarie 2011
Va rog sa precizati ce anume inseamna "desfasoara activitatea in mod independent".
Adica nu are personalitate juridica, plateste impozit pe venit (nu pe profit): art. 46 din Cod Fiscal.
Inseamna ca acel cabinet medical individual ( CMI) isi desfasoara activitatea ca profesie libera care nu implica crearea unei societati comerciale.
Daca este asa, atunci sunt incidente prevederile art.2 lit.h) din OUG 28/1999 care excepteaza profesiile libere de la obligatia dotarii si utilizarii caselor de marcat electronice fiscale.
Conform art.15 lit.a) din HG 479/ 2003 privind Normele metodologice ale OUG 28/1999, sunt scutite de a utiliza case de marcat " a) profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implică crearea unei societăţi comerciale, desfăşurate de către notari, avocaţi, experţi autorizaţi, medici, experţi contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ; "
Desigur, legea prevede ca toti cei care sunt scutiti pot opta pentru utilizarea casei de marcat electronica fiscala. Sunt multi care o fac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
CAMELIA GRAMA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat cmi(cabinet medical individual) Baciulucianemanuel Baciulucianemanuel Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca din 2019 este obligatorie casa de marcat la cabinet medical individual (CMI)?...Nu se poate ca pana acum cu chitantier? (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)
Pfa casa de marcat? daca imi fac pfa imi trebuie casa de marcat? (vezi toată discuția)