avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CMI- chitante sau casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CMI- chitante sau casa de marcat?

As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu cardul. Sunt pacienti care isi platesc in numerar iar altii cu cardul iar medicul respectiv taie chitante. Exista obligativitatea ca CMI sa aiba casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: octav_citu , utilizator 08:31, 31 Ianuarie 2013
Buna ziua !
Da, exista aceasta obligativitate.
Cu stima !
Banuiesc ca mi-ati raspuns la cea de-a doua intrebare si va multumesc dar as vrea sa stiu mai exact in ce lege apare. Ca daca exista aceasta obligativitate de a avea casa de marcat atunci nu mai trebuie ca medicul respectiv sa mai elibereze chitante.
Si totusi mai astept raspunsuri legate de aceasta problema.
Deci platile facute de catre clienti cu cardul, va aparea in extrasul dumeavoastra de cont bancar si nu e corect sa taiati chitanta.
Pentru incasarile in numerar taiati factura si chitanta sau, factura si sau numai bon fiscal emis de casa de marcat.
Si da! Aveti obligatia de a avea casa de marcat conform OUG nr.28/1999 actualizata 14.11.2008
Am gasit urmatoarele articole- OUG 28/1999 actualizata in 25.11.2008:
"Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale; "

Cabinetele medicale individuale cu plata impozitului anticipat si care isi desfasoara activitatea ca profesii libere nu ar intra la exceptia art.2 lit.h?
Daca intra, atunci cabinetul medical individual nu are obligativitatea unei case de marcat, din cate am inteles. Oare asa sa fie?

Alte discuții în legătură

Casa de marcat obligatorie pentru cabinet medical individual? ciandreiciu ciandreiciu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu info in legatura cu un Cabinet Medical Individual. Vreau sa stiu daca exista obligativitatea dotarii cu casa de marcat si ... (vezi toată discuția)
Tva in activitatea hoteliera Mihaela Irina Mihaela Irina Buna ziua, SC la care lucrez are ca obiect de activitate hoteluri si restaurante. La un control de la Finante pentru o rambursare de Tva ne-a fost atrasa ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic luminitaegri luminitaegri In situatia in care am un PFA si ofer audit energetic pt constructii, am nevoie de casa de marcat, sau pot factura si emite chitanta fiscala?[quot] (vezi toată discuția)