avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CMI- chitante sau casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CMI- chitante sau casa de marcat?

As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu cardul. Sunt pacienti care isi platesc in numerar iar altii cu cardul iar medicul respectiv taie chitante. Exista obligativitatea ca CMI sa aiba casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: octav_citu , utilizator 08:31, 31 Ianuarie 2013
Pentru dl. Zaharia Marius - avocat:
Imi cer scuze ca va contrazic: NU EXISTA OBLIGATIVITATEA CASEI DE MARCAT PENTRU CMI.
Va rog verificati OUG 28/1999 actualizata - Art 2, lit.h - "h) activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale;"

Pentru dna Iuliana Manea - contabil:
Aveti perfecta dreptate - teoria impune eliberarea de factura catre oricine-PFsauPJ. Marfa sau prestarea de serviciu este insotita de facura si plata (circulatia banilor) este insotita de chitanta, cec, op, bon POS,etc
Practica insa face ca medicii in general sa elibereze numai chitante pentru serviciile prestate direct catre persoane fizice (99,99% din cazuri). Putin cam incorect dar general valabil

Acum ramane la latitudinea celor care controleaza sa decida: penalizam sau nu aceasta practica. Daca inregistrarile contabile sunt bine intocmite si exacte, s-ar putea sa nu va penalizeze nimeni

Suuces!
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
octav_citu, utilizator
Cred ca in practica de zi cu zi e bine ca sa se creeze o rutina si contabilitatea nu este o exceptie. De aceea, consider ca, atunci cand se stabileste ce documente se intocmesc, trebuie sa se ia in vedere toate situatiile. Ce am spus mai sus e corect.

Ca in practica se face altfel si ca poate exista intelegere din partea celor ce controleaza, este, de asemenea, adevarat. Fiecare face cum crede.

:offtopic:

octav_citu a scris:

[...]
Pentru dna Iuliana Manea - contabil:
[...]


Sper ca sotia sau fiica mea sa nu citeasca acest topic ca sa afle de aici ca sunt a treia persoana de sex feminin din familie.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
Iulian MANEA, Contabil
Scuze, dle Manea :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat obligatorie pentru cabinet medical individual? ciandreiciu ciandreiciu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu info in legatura cu un Cabinet Medical Individual. Vreau sa stiu daca exista obligativitatea dotarii cu casa de marcat si ... (vezi toată discuția)
Tva in activitatea hoteliera Mihaela Irina Mihaela Irina Buna ziua, SC la care lucrez are ca obiect de activitate hoteluri si restaurante. La un control de la Finante pentru o rambursare de Tva ne-a fost atrasa ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic luminitaegri luminitaegri In situatia in care am un PFA si ofer audit energetic pt constructii, am nevoie de casa de marcat, sau pot factura si emite chitanta fiscala?[quot] (vezi toată discuția)