avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza abuziva sau nu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza abuziva sau nu

Buna seara,
Am un credit auto la o banca. In contractul de credit am o clauza prin care ma oblig sa depun la banca pe toata durata creditului cartea de identitate a masinii si polita casco in ORIGINAL. Mentionez ca toate actele sunt pe numele meu.
Banca a inregistrat masina la arhiva de garantii mobiliare.
In primii trei ani de credit nu mi-au cerut actele, acum dupa toate certurile cu OUG50 mi le cer. Intrebarea mea este daca este legal sa-mi solicite acte originale care sunt pe numele meu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gcaramaliu , utilizator 22:58, 24 Februarie 2011
pai scrie in contractul de credit sa predat cartea pana la achitarea creditului ?
cititi cu atenti inclusiv ce e cu scris de dimensiuni mici.
Da, scrie ca trebuie sa predau actele in original pana la lichidarea creditului. Intrebarea era daca au dreptul sa-mi ceara asa ceva.
legal e, faceti-le o copie legalizata inainte
Multumesc, asa o sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita autovehicul inscris pe arhiva electronica de garantii mobiliare cornel1986 cornel1986 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie:in ianuarie 2011 am achizitionat un autovehicul de la o persoana fizica din localitatea Ploiesti care la randul ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca supervisor6679 supervisor6679 buna ziua in 10-2008 am facut un credit auto in valoare de 13120 e cu garantia pe auto cumparat. In mod normal trebuia sa duc bancii cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare la fisc masina noua licutza licutza Buna ziua, Urmeaza sa ridic de la dealerul auto o masina noua si vreau sa o vand a doua zi de la ridicare. Avand in vedere ca pot sta 1 luna cu nr rosii ... (vezi toată discuția)