avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA urgent ajutor decont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

urgent ajutor decont tva

buna seara,
am o firma care a optat pentru neplata tva-ului incepand cu 01.02.2011;este in vectorul fiscal cu tva trimestrial;ca sa depun maine decontul de tva cei de la finante imi spun ca trebuie sa depun decontul de tva trimestrila pentru luna ianuarie;programul de tva care l-am descarcat de pe site nu-mi permite sa selectez tva trimestrial la lu ianuarie.
multumesc mult daca cineva ma poate ajuta
Cel mai recent răspuns: matei mariana , utilizator 08:09, 25 Februarie 2011
selectati cand intrati decont lunar.La inceputul anului va permite asta.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
decontul trimestrial il depuneti doar intre perioada 1 aprilie - 25 aprilie, de aceea nu va permite programul modificarea. Nu aveti obligativitatea sa depuneti decontul pe data de 25.02.2011.
Dl.avocat,va rog sa mai cititi ca pe user s-ar putea datorita postarii dvs.sa il coste o amenda pentru nedepunere D 300 aferent ianuarie 2011.Termenul este 25.02.2011.
Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din prima zi a lunii următoare celei în care s-a solicitat scoaterea din evidenţă, respectiv din 1 februarie a anului în curs.

Până la anularea înregistrării în scopuri de TVA, persoanelor impozabile le revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal.

Persoanele impozabile care au solicitat scoaterea din evidenţă ca plătitori de TVA, în termenul menţionat, au obligaţia să depună decontul de taxă prevăzut la art. 156 indice 2 din Codul Fiscal, pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie, până la data de 25 februarie inclusiv.

În ultimul decont de TVA depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform art. 148 şi 149 din Codul Fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
in atentia d-nei Simona Oprica
ceea ce ati exprimat dumneavoastra in al 3 la cele sus mentionate intradevar confera o aura de realitate si reflecta o mai pertinenta solutie la cele solicitate de utilizatorul Matei;
cele exprimate de mine aveau aplicabilitate doar in contextul in care depunerea renuntarii de a nu fi platitor de TVA aveau relevanta juridica doar in contextul in care OG(guvernul Boc)initiat in luna ianuarie si-ar fi fost produs efectele prin publicarea in MO.
Renuntarea la tva chiar s-a efectuat de unele firme,credeti-ma pe cuvant.

Alte discuții în legătură

Ultimul decont de tva zelinutza zelinutza Buna seara! Incepand cu luna februarie am primit decizia de scoatere din evidente ca platitor de tva, asta in urma depunerii declaratiei 096. Ultimul decont de ... (vezi toată discuția)
Termen depunere decont tva, elena pop elena pop societate platitoare de tva trimestrial, am solicitat anularea inregistrarii ca platitor de tva si am obtinut aprobarea cu data de 16.01.2013.Petru perioada ... (vezi toată discuția)
Reglementari tva IOANBRADEA IOANBRADEA Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Pana in data de 24 aprilie 2014 am fost platitor de TVA, iar la acea data am primit Decizia privind ... (vezi toată discuția)