avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ultimul decont de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ultimul decont de tva

Buna seara! Incepand cu luna februarie am primit decizia de scoatere din evidente ca platitor de tva, asta in urma depunerii declaratiei 096. Ultimul decont de tva pe care trebuie sa il depun se refera la activitatea lunii ianuarie. Intrebarea mea este cand trebuie sa depun acest ultim decont si implicit ultima declaratie 394? 25 februarie sau 25 aprilie? Mentionez ca perioada fiscala declarata pt decontul de tva a fost trimestriala. Cand am fost la fisc sa ridic decizia de scoatere din evidenta am intrebat doamnele de acolo dar nu au reusit sa imi dea un raspuns concret.
Cel mai recent răspuns: zelinutza , utilizator 20:10, 8 Februarie 2012
Logic este 25.04.2012.
Logic asa ar fi . Asa m-am gandit si eu. Dar bine ca am intrebat si ca am mai cautat. Tocmai am aflat ca de fapt termenul este 25 a lunii urmatoare emiterii deciziei de scoatere din evidenta ca platitor de tva.
Persoana impozabilă care a solicitat scoaterea din evidență are obligația să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 156^1, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligația să evidențieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
zelinutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la calitatea de platitor tva RLS RLS Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata la renuntarea calitatii de platitor de TVA. Am o nelamurire legata de ajustarea TVA. Am citit in mai multe ... (vezi toată discuția)
Termen depunere decont tva, elena pop elena pop societate platitoare de tva trimestrial, am solicitat anularea inregistrarii ca platitor de tva si am obtinut aprobarea cu data de 16.01.2013.Petru perioada ... (vezi toată discuția)
Iesire platitor tva tampau gabriela tampau gabriela SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)