avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua, sunt mama a doi copii minori, sotul a plecat de acasa dupa alta, nu a divortat inca, si imi spune ca va divorta, acum eu nu imi permit sa divortez...
intrebarea mea este pot sa cer pensie alimentara daca nu divortez???
si sa urmeze divortul mai tarziu....
noi avem casa cumparata prin credit imobiliar, si vreau sa il pun sa plateasca ratele la casa, iar eu sa renunt la pensie...credeti ca pot face asa inainte de divort???
vreau ceva legal

va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
carmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmin , utilizator 10:27, 25 Februarie 2011
Actiunea de divort nu implica costuri mari daca va reprezentati singura. Taxa este de 39 lei + 0.15 lei timbru judiciar. Solicitati si incredintarea si obligarea sotului la plata pensiei.
Nu puteti renunta si nu vad de ce ati renunta la pensia de intretinere.
Sotul poate fi obligat la plata pensiei de intretinere si pana la solutionarea divortului daca dovediti ca tatal nu contribuie material la cresterea si educarea minorilor.

pensia de intretinere este un drept al copiilor .
puteti cere obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere stabilind si domiciliul minorilor pana la finalizarea divortului.
incasand pensia de intretinere atunci puteti acoperi si o parte din rata bancara.
compensatia o puteti face dvs. dar nu la modul de a renunta la pensie.
va multumesc frumos pentru raspuns, dar imi puteti spune cat la suta din salariul lui plateste pensie la doi copii?
rata la casa este 250 euro, si preferam sa plateasca rata in locul pensiei, dar sa fie scris ceva legal...cum ca renunt la pensie in favoarea ratei la casa...
deocamdata asa face el...
la copii vine o data pe saptamana cu alimente, strictul necesar pentru ei...deci nu as putea dovedi ca nu aduce nimic...
va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa faca? gabytoma gabytoma Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa ... (vezi toată discuția)
Divort dahp dahp buna ziua, am o intrebare: daca sotii nu sunt divortati legal exista o procedura de a obliga tatal copilului sa asigure copilului o suma de intretinere ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort gepop gepop sunt intr o situatie disperata, fara iesire. am cumparat un apartament si o masina in timpul casatoriei. am si 2 copii. care e forma legala prin care pot ... (vezi toată discuția)