avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TEST DE PATERNITATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TEST DE PATERNITATE

Buna ziua!
O ruda de-a mea este intr-o situatie dificila, si, daca se poate, as dori cateva lamuriri sau informatii.
In urma unei relatii cu o fata a rezultat un copil-o fetita. El a recunoscut copilul, a facut certificatul de nastere pe numele lui, desi nu era convins ca este copilul lui. A facut acest lucru deoarece voia sa se casatoreasca cu ea, dar aceasta fata s-a razgandit si nu a vrut sa se marite. Fetita are acum 10 luni.
Tatal vrea sa faca testul de paternitate, dar mama nu vrea acest lucru.
Intrebarile ar fi: cum poate fi rezolvata aceasta situatie? Poate fi anulat certificatul de nastere si in ce conditii? Testul de paternitate se poate face numai la Bucuresti si cat costa?
Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:15, 25 Februarie 2011
Introduce la instanta o actiune in tagaduirea paternitatii. In cadrul procesului se face si testul de paternitate. Doar instanta este cea care poate hotari. Pentru teste au tarife cel de la medicina legala. Instanta hotaraste unde se face testul.
poate contesta recunoasterea in instanta. aveti nevoie de un avocat, macar sa va redacteze actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea paternitatii mohamedvarde mohamedvarde Buna ziua! Am o problema si va rog sa ma ajutati. Am un copil dintr-o relatie cu o prietena. Acest copil care poarta numele meu este nascut dupa ce mama lui a ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)