Sunt in situatia urmatoare: G.M. fiind titularul unui contract de inchiriere a unui apartament nationalizat a achizitionat de la Statul Roman in anul 2003 cu legea 112 apartamentul in care locuiam si subsemnatul inscris in contractul de inchiriere. Asadar pe contractul de inchiriere figurau 2 pers. G.M.-titular si D.M.
Dupa achizitie si intabulare G.M. a incercat sa-mi faca o evacuare in instanta nereusita.
In acelasi timp am facut plangere penala ptr. cumparare apartament cu fals in acte, deoarece G.M. mai detinuse un apartament in perioada 1991-1994 in aceeasi localitate-Timisoara.
Parchetul dupa indelungi cercetari a intocmit rechizitoriul si a trimis-o in instanta penala pe G.M. pentru fals in declaratii, art.292 C.P.-2006
Judecatoria a condamanat-o pe G.M. la trei luni cu suspendare si a anulat in intregime contractul de vanzare-cumparare referitor la apartamentul respectiv, a dispus rectificarea cartii funciare, restituirea integrala catre inculpata a pretului platit pt apartament...etc
Subsemnatul nu doresc decat anulareea vanzarii si revenirea la forma anterioara, ca sa devin din nou chirias si sa-l cumpar eu.
2008-G.M. a facut apel si va face probabil si recurs la apel, dar falsul este evident iar avocatii mi-au spus ca nu are nici cea mai mica sansa sa scape de o pedeapsa penala care va atrage dupa sine si anularea efectului juridic al faptei comise de G.M. in 2003
De curand am primit o veste proasta: ca inculpata daca trage de timp ar putea beneficia de prescriptie, deoarece in octombrie se implinesc 5 ani de cand a comis infractiunea.
Poate beneficia de prescriptie G.M.?
Ce se intampla cu anularea contractului de vanzare cumparare?
!!!important : fapta a fost comisa in 2003
Parchetul a finalizat rechizitoriul, si a introdus actiunea in instanta in 2006.
Prima sentinta penala a primit-o in 2007 dar Curtea de Apel a retrimis cauza la Judecatorie, deoarece nu a fost citata ca parte civila si Primaria
2008- octombrie se implinesc 5 ani de la infaptuirea infractiunii
Sunt 2 tipuri de prescriptii: prescriptia raspunderii penale si prescriptia executarii pedepsei. Insa persoana a fost trasa la raspundere si condamnata. Prin aceste acte, prescriptia a fost intrerupta.
Cod penal: Art. 123. - Cursul termenului prescriptiei prevazute in art. 122 se intrerupe prin indeplinirea oricarui act care, potrivit legii, trebuie comunicat invinuitului sau inculpatului in desfasurarea procesului penal.
Dupa fiecare intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie. Intreruperea cursului prescriptiei produce efecte fata de toti participantii la infractiune, chiar daca actul de intrerupere priveste numai pe unii dintre ei.
Insa prescriptia inaltura doar executarea pedepsei, pedeapsa care, oricum este data cu suspendare. Prescrpiptia nu poate inlatura o stare de fapt constatata in cursul procesului penal, respectv, nulitatea acelui contract de vanzare-cumparare care, contract care nu poate produce nici un efect.
Dupa parerea mea, n-ar trebui sa va faceti griji cu privire la acel contract care este nul si cu privire la care se opereaza si in Cartea Funciara.
Fals in acte
MARIUS70
FALS IN ACTE
Sunt in situatia urmatoare: G.M. fiind titularul unui contract de inchiriere a unui apartament nationalizat a achizitionat de la Statul Roman ... (vezi toată discuția)