In urma unui accident rutier m-am prezentat la politie,am dat declaratie in legatuira cu cele intamplate dar nu am fost testat cu aparatul etilotest.Celalat sofer a plecat de la locul accidentului si a fost identificat dupa o luna.Am fost chemat din nou la politie unde sa intocmit procesele verbale,unde ,apare ca la producerea acidentului nu eram sub influenta bauturilor alcoolice.Poate constitui viciu de procedura si sa cer anularea procesului verbal?
Legea nu impune obligativitatea testarii cu aparatul alcooltest a soferilor , aceasta fiind o masura care se ia daca situatia o impune , daca de exemplu conducatorii auto prezinta halena alcoolica . Teoretic si legal , agentul rutier trebuia sa testeze alcoolemia conducatorului auto , insa acesta nu este un motv de nulitate a procesului verbal .
Motivele de nulitate absoluta sunt prevazute in mod expres in OG 2/2001 art 17 , si de asemenea , procesul verbal se contesta in termen de 15 zile de la comunicare . Daca nu mai sunteti in termenul legal de 15 zile , introducerea unei plangeri contraventionale pe rolul instantei competente va fi fara rezultat intrucat va fi respinsa ca tardiv introdusa .
Sunt in termenul legal de 15 zile,am si un martor care se afla in masina la momentul producerii accidentului,o sa incerc o alta cale de atac, multumesc de informatii.