avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opozabilitate actelor de privatizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opozabilitate actelor de privatizare

Sunt implicat intr-o disputa privind opozabilitatea actelor de privatizare pe urmatoarea speta :
O societate comerciala s-a privatizat in anul 2000,prin cumpararea pachetului de actiuni de la SIF, Activele corporale corespunzatoare pachetului de actiuni sunt diverse: de la cladiri , utilaje, la plantatii viticole si altele.... - conform inventarului fostei societati cu capital majoritar de stat, din decembrie 1999. In anul 2002, deci la doi ani de la privatizare, o persoana este pusa in posesie cu o suprafata de teren (Legea 1/2000) pe care se afla platatia viticola dobandita de societatea comerciala in cadrul procesului de privatizare. In titlul de proprietate a celui pus in posesie s-a inscris categoria de folosinta a terenului "vii". In baza acestui titlu, cel pus in posesie a revindecat si proprietatea asupra plantatiei pe motiv ca aceasta ar fi fost amortizata , ca el nu trebuia sa plateasca contravaloarea plantatiei si ca in cazul de fat oprerea accesiunea. In cazul actiunii in revindecare, societatea comerciala a invocat faptul ca este proprietara plantatei in temeiul actului de privatizeare si ca are un drep real de superficie asupra terenului atribuit reclamantului, pe durata de existenta a plantatie viticole . Instanta a dat castig de cauza reclamantului motivand ca actul de privatizare nu-i este opozabil, el , reclamantul, fiind un tertului intrucat nu a fost parte in contractul de vanzare-cumparare actiuni. Cine credeti ca are dreptate si dece ?

Alte discuții în legătură

Actiunii fondul proprietatii private Andreeas07 Andreeas07 LA MULTI ANI ... va salut, cu respect...am intrat in posesia a 2 actiunii: 2 certificate de proprietate ale fondului proprietatii private( V\\5000 unitati de ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)
Proprietar al unei constructii situata pe terenul dobandit intre timp de o alta persoana. IonValentin IonValentin Am dobandit in anul 1990 - casa pe terem 100mp. si curte 94,62mp. Pe terenul liber de constructii ( 94,62 mp. curte ) mi-am propus sa construiesc in 1991 o ... (vezi toată discuția)