avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nedreptate!!!! Legea 247/2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nedreptate!!!! Legea 247/2005

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea problema:
Bunicul a fost detinut politic; i s-a confiscat toata averea doar pe bazxa unei hot jud din 50(legea 221).
Avem un teren, al carui vechi amplasament este "administrat"de un institut de cercetare.Initial, am primit titluri pe un alt amplasament, dar, prin aparitia L.247 am solicitat revocarea titlului initial si emiterea altuia pe vechiul amplasament.Solicitarea ne a fost aprobata de comisiile locala si judeteana; s-a emis un act administrativ si, in baza acestuia, nou titlu.Am intabulat terenul.Ulterior, institutul actioneaza in judecata comisiile si obtine anularea absoluta a actului administrativ si obtine acest lucru.Inainte de pronuntarea instantei institutul ne actioneaza in judecata pt nulitatea absoluta a titlului.
O parte din ternul nostru a facut obiectul unui litigiu f vechi intre institut si comisiile jud si locala prin care comisiile au castigat acea suprafata.Dar, stupefactie?!- prin solutia instantei s-a constatat nulitatea absoluta a actului administrativ, nu partial, asa cum ar fi fost normal.
In conditiile in care actul administrativ in baza caruia a fost emis titlul e constat nul absolut prin instanta, desi terenul nu a fost preluat de stat niciodata cu titlu valabil, ce sanse avem in noul proces intentat pt anularea titlului de proprietate?
Dar pe legea 221 , ce sanse avem in conditiile date?
Va multumesc anticipat, numai bine

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren "cu cantec" Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare 2009radu 2009radu De la bun inceput precizez ca imi cer scuze daca am postat aceasta speta acolo unde nu-si are locul. Rog sa ma ajutati intr-o problema ivita de curand. Soaca ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate/punere in posesie banumihaela banumihaela Ziua buna, in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive prefectura x a fost obligata la eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament ... (vezi toată discuția)