avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata minima teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata minima teren

Am vazut care sunt suprafetele minime necesare unui teren construibil, conform Regulamentului general de urbanism.
Intrebarea mea este:
Daca gasesc o casa demolabila pe un teren mai mic de 200 mp as putea face ceva?
Prin case insiruite se inteleg casele care au un perete lipit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 10:54, 26 Februarie 2011
RGU sta la baza unor regulamente locale de urbanism , deci doar biroul urbanism al primariei va poate da printr-un Certificat de Urbanism conditile de construire (de exemplu sa fie la 3 m de limite , la 6m de frontul stradal , nu doar suprafata e singura conditie).
daca este o constructie o puteti "moderniza" dar pe acelasi principiu solicitati inainte un Certificat de urbanism in vederea modernizarii constructiei existente.
Multumesc.
Certificatul de urbanism il cer eu sau proprietarul inainte de cumparare? Nu vreau sa ma trezesc cu casa cumparata si sa nu pot face nimic cu ea.
Actualul proprietar poate obtine un certificat de urbanism cu titlul de informare. Taxa este mica insa legal, dureaza cca 30 zile raspunsul....In principiu puteti cere modernizarea, extinderea locuintei existente, eventual consolidarea si nu mai sunt incidente regulile privind minimul de teren.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
avvalentina, utilizator
Ok! Am inteles.
Multumesc mult si weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neconstruibil dpdv al deschiderii la strada (conform cert. urbanism) webknight webknight Buna ziua, conform Cert. Urbanism pentru construire primit de la Primaria Constanta, terenul meu este neconstruibil dpdv al deschiderii la strada(Conform ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)