avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

M-ar interesa cateva detalii legate de infiintarea unei firme de servicii web. As vrea sa stiu ce acte am nevoie, unde si cum le pot face si cam cat m-ar costa. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:22, 19 Mai 2008
Documentele necesare pentru înregistrarea la registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării societăţilor cu răspundere limitată le gasiti aici :
[ link extern ]

Pentru infiintarea unei societati comerciale puteti apela la ajutorul unui avocat. Costurile difera de la avocat la avocat ;)
Constituirea unei societatii comerciale implica intai de toate parcurgerea unor etape preliminare:
Prima etapa sa va ganditi la forma juridica a societatii pe care doriti sa o constituiti (infiintați, expresia care este cea mai utilizata) trebuie spus ca exista 5 forme de societati comerciale grupate astfel: sa, srl, snc, scs, sca,.
De regula majoritatea intreprinzatorilor prefera srl din varii motive, care nu are sens sa vi le enumer, cum a precizat si utilizatorul elis, toate necunoscutele vi le explica un avocat-jurist, absolvent de drept.
A doua etapa pregatirea capitalului social pe care doriti sa-l aveti raportat la planul de afaceri, daca bineinteles ati preconizat asa ceva si in acest sens aveti un astfel de proiect. In cazul srl capitalul minim este de 200 ron, dar eu nu va recomand constituirea acestui capital pentru ca in timp va poate cauza prejudicii cu privire la imaginea firmei, eventualele parteneriate cu diferite firme etc. Dar nu este momentul sa va explic cum si de ce
A treia etapa: Demarati procedura constiturii societatii in sine:
Formularea cererii de verificare si rezervare a denumirii firmei, dupa caz a emblemei.
Redactarea actelor constitutive in functie de numarul asociatilor.
Daca optati pentru srl cu unic asociat , redactarea statutul va este suficient, binenteles sa fie incheiat in conditii de valabilitate si sa nu omiteti mentionarea principalului domeniu de activitate din grupa CAEN 631- Activităţi ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe.
Se inregistreaza cererea impreuna cu documentatia solicitata de ORC, iar in functie de optiunea dvs si domeniile de activitate, firma poate costa la constituire, incluzand taxa de rezervare, 400-500 Ron, in afara de onorariu avocatului, firmei de consultanta etc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2008
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Putin haotic raspunsul dvs, dle Mihaijuridic... Capitalul social se varsa intr-un cont bancar, cont ce se deschide numai pe baza actului constitutiv, deci trebuie sa schimbati putin ordinea. L-ati ametit pe om ca la asociat unic e de ajuns statutul, dar n-ati spus ce este si cu ce se mananca, asta ca sa nu mai spun ca practic nu se mai face diferenta intre cele doua acte constitutive ale societatilor.

@Dumis: urmati ghidul indicat de Elis, e destul de clar si pastreaza si ordinea logica.
Intai de toate, am spus de pregatirea capitalului social , nu varsarea, e o diferenta majora si faceam trimitere la planul de afaceri. Pentru inceput am nevoie de un buget, capitalul social trebuie sa fie preconizat in cadrul bugetului si cu cit este mai mare cu atit piata si eventualii partenerii, ma vor privi si imi vor da credibilitate in momentul in care vin cu o propunere -business, cind am 200 de ron care este mai mic decit ajutorul de somaj nu voi oferi niciodata incredere furnizoriilor de servicii ca am potential financiar si prezenta mea pe piata este utila mediului economic. Varsarea sau constituirea capitalului este evident ca se face in urma redactarii actului constitutiv. Cu privire la statut m-am referit ca act constitutiv pentru societatea cu raspundere limitată cu unic asociat. Ce este si cu ce se manaca am considerat ca nu trebuie sa spun detaliat ,ca sa fiu acuzat de unii consultanti ca pun totul pe tava. De exemplu, raspunsul lui elis a fost foarte expeditiv si utilizatorul a fost trimis la un avocat. Deci?
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2008
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
MIHAIJURIDIC a scris:
Varsarea sau constituirea capitalului este evident ca se face in urma redactarii actului constitutiv.

Evident pentru cine? Pentru utilizatorul care a intrebat cu siguranta nu.

Cu privire la statut m-am referit ca act constitutiv pentru societatea cu raspundere limitată cu unic asociat.

Da, ai scris asta si mai sus. In plus, sa nu uitam ca vorbim de o persoana fizica ce a intrebat pe un forum cum se infiinteaza o societate comerciala. Daca va mai fi si asociat unic, partea aceea extrem de teoretica si hazardata despre plan de afaceri si buget a iesit din discutie din prima!

Ce este si cu ce se manaca am considerat ca nu trebuie sa spun detaliat ,ca sa fiu acuzat de unii consultanti ca pun totul pe tava.

Aici raspunzi celui care intreaba, nu celorlalti consultanti. Poti sa pui totul pe tava fara probleme, ideea e ca initiatorul sa inteleaga, or din mesajul tau sincer ma indoiesc ca a inteles altceva decat ca poate face mai putin decat in cazul altei forme juridice, fara sa inteleaga de fapt ce. Elis l-a trimis expres la avocat, tu implicit. Prefer prima varianta pentru ca e mai corecta si mai utila pentru cel care intreaba. Aici nu spunem ghicitori.

De exemplu, raspunsul lui elis a fost foarte expeditiv si utilizatorul a fost trimis la un avocat. Deci?

Daca un raspuns expeditiv da mai multe informatii decat raspunsul tau lung si evaziv, foarte bine, expeditiv sa fie.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Redenumire firma + schimbarea obiectului principal de activitate alexandra.gazda alexandra.gazda Buna ziua, este posibila schimbarea numelui si a codului CAEN a unei societati comerciale deja infiintate? Daca da, care sunt costurile fata de infiintarea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin cooptare 2 asociati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Doresc sa fac majorare de capital socal prin cooptarea a 2 asociati (art.2) si in acelasi timp modificarea denumirii societatii (primul art din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)