avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai exista alta forma de protectie sociala dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai exista alta forma de protectie sociala dupa incetarea indemnizatiei de somaj?

as vrea sa stiu daca dupa perioada in care esti in somaj (in cazul meu 9 luni) se mai acorda ceea ce inainte se numea ,,ajutor de somaj''-o suma mai mica decat cea primita si pe o perioada limitata
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 25 Februarie 2011
1. In Legea 1/1991 erau prevazute pentru someri urmatoarele drepturi acordate de stat: ajutor de somaj, ajutor de integrare profesionala si alocatia de sprijin.
2. Legea 1/1991 a fost abrogata de Legea 76/2002 (aplicabila de la 01.03.2002) si prevede acordarea indemnizatiei de somaj.
3. Dupa incetarea indemnizatiei de somaj nu mai exista alta forma de protectie sociala, sub forma de bani, acordata de Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagii de cotizare, drepturi sociale Vlad_30 Vlad_30 Buna seara ! Sunt cele doua enumerate mai jos, [b]stagii de cotizare[/b] in stabilirea unor drepturi sociale ? 1. Indemnizatia de somaj 2. Alocatia de ... (vezi toată discuția)
Alocatia de sprijin este stagiu de cotizare? maryang maryang Intre anii 2004-2006 am primit de la CNPAS niste\\\\"Certificate privind stagiul de cotizare si punctajul anual in sistemul public de pensii\\\\" pt. o ... (vezi toată discuția)
Somajul din 2000-2001 ca spor de vechime in munca - va rog ajutati-ma haralambie06 haralambie06 as dori sa stiu si eu daca poate sa-mi spuna cineva daca intra in calculul sporului de vechime in munca in functia de consilier juridic somajul de care am ... (vezi toată discuția)