avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii pentru bun imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii pentru bun imobil

O firma din Romania (X) incheie contract cu o firma (Y)dintr-un stat membru UE, pentru realizarea unor lucrari de constructii, pe o perioada de maxim 6 luni. Pentru realizarea acestor lucrari firma aduce personal propriu din statul sau. La randul sau firma din UE subcontracteaza o parte a lucrarilor catre o firma (Z)din Romania inregistrata in scopuri de TVA.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme in materie de TVA:
1) pentru serviciile prestate de firma din statul UE (Y) pt firma din Romania (X), din punct de vedere al TVA se aplica taxarea inversa?
2) factura emisa de firma din Romania (Z) pentru serviciile prestate firmei din statul UE (Y) este cu TVA sau sa aplica taxarea inversa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 09:09, 26 Februarie 2011
1. firma Y din ue va factura fara tva serviciile efectuate firmei X din romania, locul prestarii fiind considerat romania, adica locul unde este situat imobilul.

2. factura emisa de firma Z din romania catre firma Y din ue va contine tva 24%, dupa acceasi regula mentionata mai sus.

3. taxare inversa aplica doar beneficiarul, acolo unde furnizorul/prestatorul aplica scutirea de taxa.
Multumesc!
acest tip de servicii nu necesita inscrierea in ROI si nu se inscriu in decl. 390.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi din ue paris.blonda paris.blonda Am doua facturi emise in UE : 1- are la explicatii servicii de cazare , servicii de recrutare forta de munca si marketing pentru angajati - este emisa ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Tva-achizitii intracomunitare de servicii diky diky 1. Cativa salariati dintr-o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA participa la o conferinta in UE, platind o taxa. Care este locul prestarii ... (vezi toată discuția)