Din sept 2010 frecventez un club de fitness pentru a scapa de kg in plus.In ian 2011 am platit un abonament care la 2 zile l-am pierdut, si mi-am facut datoria sa anunt conducerea acelui club, dat fiind faptul ca abonamentul este nominal. Vazand ca nu o scot la capat pt eliberarea unui duplicat, m-am adresat OPC pt rezolvarea situatiei. Foarte deranjata de indrazneala mea de a cere dreptate, patroana acelui club mi-a aratat un afis pe care scria "Ne rezervam dreptul de a ne alege clientii", spunandu-mi ca dupa terminarea sedintelor sa merg in alta parte. E normal asa ceva.imi poate restrictiona accesul. Se poate numi discriminare.Ma astept ca in momentul achitarii urmatorului abonament sa nu-mi incaseze banii, basca ca am un abonament pt fiica mea care merge la cursuri de inot. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat celor care-mi dau sfaturi de real folos.
Chiar va asteptati sa va zambeasca dupa ce ati apelat la OPC?
Nu ar fi discriminare faptul ca dumnealor nu doresc sa va mai aiba ca si client. E proprietatea lor si au tot dreptul sa permita accesul in ea cui doresc.
Incercati un exercitiu de imaginatie: aveti un chirias iar in timpul contractului ajunge sa nu mai locuiasca la dvs in apartament pentru ca nu mai doriti. Chiriasul cere in instanta sa fie primit inapoi pana la finalizarea contractului si castiga. Instanta va obliga sa il primiti inapoi pana ii expira contractul. Dupa expirarea respectiva, ii mai incheiati un contract? " (a se citi doar cu titlu de exemplu)
Probabil ca nu. In asta consta si "ne rezervam dreptul de a selecta clientela". Dreptul de a lasa pe proprietatea mea pe cine vreau.
Discriminarea reprezinta dezavantajarea unei persoane pe criterii de rasa, sex, religie, orientare sexuala, convingeri politice, etc. In cazul dvs. care credeti ca ar fi criteriul pentru care ati fi discriminata?
Extras din Legea nr. 12/1990
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
k) neexpunerea la vanzare a marfurilor existente, vanzarea preferentiala, refuzul nejustificat al vanzarii acestora sau al prestarii de servicii cuprinse in obiectul de activitate al operatorului economic;
Art. 2
(4) Contraventiile prevazute la art. 1 lit. b), c), d), h), k), 0) si p) se constata si se sanctioneaza si de catre inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.