avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta banca, propunere de solutionare litigiu- de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta banca, propunere de solutionare litigiu- de la societatea de recuperari creante

credit banca, ultima plata la ei in urma cu peste 14 luni, preluata de kruk international care a bombardat cu scrisorele si telefoane in rastimp.
Apoi apare o propunere interesanta.
Sold initial ( de cand nu s au mai platit ratele ) 40.000 ron, actualizat cu dobanzile kruk 53.000 ron. Ei propun impartirea acestei sume in rate egale, pana la maxim 132 de rate lunare, adica 10 ani, fara sa mai calculeze dobanda in rastimp, doar penalitati daca nu iti platesti la timp rata lunara stabilita.

Amuzant este ca rata initiala a bancii era de 800 ron, acum, cu propunerea kruk, este pe jumatate. DAR, aceasta intelegere se face pe genunchi pe doua foi volante, fara numar de inregistrare si fara stampila rotunda a societatii respective, doar cu o parafa a a agentului kruk.

Personal, consider avantajoasa propunerea, dar imi pare capcana. Mai exista optiunea sa traga de timp spre prescriere, dar cred ca pot intrerupe la nesfarsit termenul de prescriere cu o simpla scrisoare. Executare silita nu e cazul, ca nu au ce sa ii ia. Subliniez ca solutia imi convine, reesalonarea datoriei la aceasta valoare lunara e suportabila, dar foita care vor ei sa o semnez nu specifica absolut nimic de dobanzi, doar ca pot fi penalitati daca nu platesc la data stabilita ( nu si care sunt alea )

Pareri ? Sa le spun sa rescrie aceasta intelegere? Ce anume sa fie specificat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
muku, utilizator
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 16:32, 26 Februarie 2011
puteti sa le solicitati sa scrie ca nu percep dobanda , ci doar penalizati in cuantum de
e o solutie de moment asta pt ca nu au de unde recupera deocamdata prin executare silita, ei stau linistiti ca datoria nu se prescrie dvs facand plati lunare si probabil ca va functiona intelegerea pana dobanditi un bun mai valoros ce-l pot executa
@muku

interventie moderator

Va rog sa stergeti denumire societatii implicate in discutie.In acest forum, discutam ideea si nu persoana fizica/juridica.
Multumesc frumos.
solicitati intocmirea unui contract in care, sa se descrie, in mod amanuntit termenii si conditiile de derulare a platilor catre societatea de recuperare creante. pentru a avea confortul psihic necesar, ca nu veti intra intr-o capcana, cereti asistenta de specialitate, din partea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari succesive de dobanda din partea unei banci ojramy ojramy Buna ziua. Problema mea este urmatoarea. In anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale, in lei, de la o banca autohtona, cu o dobanda de 11%, DAE ... (vezi toată discuția)
Executare silita Silviu15 Silviu15 In 2008 am scos un credit in valoare de 54000 RON . Am platit in jur de 22000 RON pana in 2010 . In 2015 , CEC-ul ma da la executor , care merge la Tribunal si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire prescriere datorie lfs01 lfs01 Buna ziua. Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in ... (vezi toată discuția)