avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauze intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauze intre soti

Eu am un apartament cumparat inaintea casatorie si un copil dintr-o casatorie anterioara, as dori si eu sa stiu ce act pot incheia cu actualul sot ca in cazul in care eu as deceda inaintea lui el sa poata ramane in apartament pana la decesul lui si bunurile comune din timpul casatorie cu el sa fie mostenite de fiica mea.

Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 11:53, 26 Februarie 2011
Apartamentul achizitionat inaintea casatoriei isi pastreaza valoarea de bun propriu doar in caz de divort.
In caz de deces se imparte intre mostenitori (sot supravietuitor si copil/copii). Daca persoanele in cauza se inteleg nu este nicio problema. Bunurile comune oricum se impart intre aceleasi persoane.
Din cate stiu dupa decesul lui la succesiune poate veni fratele sau nepoata lui. Nu am dori acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Imobil achizitionat inaintea casatoriei adi_2010 adi_2010 Caz concret: Inaintea casatoriei, sotia dobandeste prin act de vanzare-cumparare cu parintii ei pentru un apartament (apartament proprietatea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)