avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere reconventionala

Intrebare: cererea reconventionala se taxeaza? (bineinteles ca platesc taxa de timbru pt. ceea ce cer in cerere) - dar mie mi s-a cerut 2100 ron numai pt. cerere, e corect, conform carei legi? Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:34, 26 Februarie 2011
Legea 146/1997 a taxei de timbru
Art. 10. - Cererile reconvenţionale, cererile de intervenţie şi de chemare în garanţie se taxează după regulile aplicabile cererii sau acţiunii principale.
Adica taxa este egala cu cea din cererea introdusa de reclamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru sabinaincas sabinaincas cum se calculeaza taxa de timbru judiciara pentru cerere reconventionala? la ce valoare? in functie de ce? (vezi toată discuția)
Taxa timbru rodica stan rodica stan V-as ruga o lamurire si un sfat: pentru ca mi s-a calculat o taxa de timbru de trei ori mai mare pt. o cerere reconventionala (am calculat si eu dupa ... (vezi toată discuția)