avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa timbru

V-as ruga o lamurire si un sfat: pentru ca mi s-a calculat o taxa de timbru de trei
ori mai mare pt. o cerere reconventionala (am calculat si eu dupa legea146/1997),
am facut cerere de reexaminare si mi s-a calculat o suma asemanatoare- tot
aberant de mare, nici pe departe conform Legii 146/1997. Mi s-a pus in
vedere ca puna la primul termen sa platesc suma calculata, sub sanctiunea anularii cererii. Intrebare: ce ma sfatuiti sa fac in acest caz pt. ca eu nu sint dispusa sa accept o astfel de nedreptate. Mentionez ca in acest dosar apar 4 sume diferite reprezentind taxa de timbru
calculate pt. aceeasi cerere reconventionala,de-a lungul a 2ani, de la inceperea procesului-de la 2500 la 9800 ron. Rog mult un sfat !!! Multumiri.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:41, 16 Martie 2012
Ati avut in vedere actualizarea legii?
Stimată doamnă,

Nu pot spune că îmi este foarte clară speța dvs.

Vă rog, însă, să aveți în vedere următoarele:

1.Cererea reconvențională se raportează la cererea introductivă, evident și în funcție de capetele de cerere ale acesteia și ale cererii dvs -

Art. 10.-Cererile reconventionale, cererile de interventie si de chemare in garantie se taxeaza dupa regulile aplicabile cererii sau actiunii principale Legea 147.

2. Dacă la început s-a taxat provizoriu, iar în urma unei expertize s-a mărit taxa, aliniată la valoarea bunului expertizat, acesta este un mecanism normal de cuantificare a taxelor de timbru, nefiind, deci, o interpretare eronată a Legii 147.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru calculata de instanta mariana edimari mariana edimari Buna ziua.Am deschis un proces civil in care am cerut Anulare antecontract de V.C. precum si obligarea paratilor la restituirea sumei de 3500 euro.(data ca ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru balantajust balantajust Spuneti-mi, va rog, care este taxa de timbru pt.o cerere de interventie accesorie in interesul paratului?:sorry: (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala rodica stan rodica stan Intrebare: cererea reconventionala se taxeaza? (bineinteles ca platesc taxa de timbru pt. ceea ce cer in cerere) - dar mie mi s-a cerut 2100 ron numai pt. ... (vezi toată discuția)