avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru calculata de instanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru calculata de instanta

Buna ziua.Am deschis un proces civil in care am cerut Anulare antecontract de V.C. precum si obligarea paratilor la restituirea sumei de 3500 euro.(data ca avans pt cumpararea unui teren,care dupa semnarea antecontractului de V.C. am descoperit ca locatia reala era alta decit ce-a prezentata de vanzatori,adica teapa).La primul termen de judecata instanta mi-a fixat taxa judiciara de timbru de 2900 Ron adica 700 euro,asta insemnand 20% din suma ceruta.Este posibil sa fixeze o taxa asa de mare?:stunned:.Taxa reala ar fi intre 1050-1100Ron.
actiunea prin care ati solicitat anularea antecontract de vanzare cumparare se taxeaza la valoare. Daca instanta v-a pus in vedere sa achitati respectiva suma trebuie sa o achitati. In cazul in care totusi vi se pare ca e exagerata si e gresit stabilita de instanta, la primul termen puteti sa va sustineti punctul de vedere. Pentru a verifica cu exactitate calculul efectuat de instanta de judecata consultati legea taxelor de timbru: legea 146/1997 actualizata la zi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Aveti posibilitatea ca in termen de 3 zile de cand ati luat cunostinta despre respectiva taxa sa faceti cerere de reexaminare taxa judiciara. Este posibil sa fie o greseala....
Probabil ca instanta a calculat taxa la valoarea totala a contractului, adica la pretul final pe care ar fi trebuit sa-l platiti, nu la valoarea avansului deja platit. Aici cred ca este eroarea.
Judecatoarea a specificat clar ,,taxa la valoarea de 3500 euro"(respectiv 15.050 Ron)este de 2900 Ron- taxa timbru.Cred ca eroarea este intentionata.La primul termen am platit 1100Ron,dupa ce am platit,mi-a pus in vedere ca pana la urmatorul termen mai am de plata diferenta de 1800 Ron,sub sanctiunea anularii actiunii. As putea cere amanare? sau imi anuleaza actiunea daca nu platesc?:rtfm:Va multumesc anticipat pt raspuns.
Daca asa a fost calculul judecatoarei, sigur va anula ca insuficiant timbrata actiunea, dar la urmatorul termen oferitii d-nei presedinte o alta varianta de calcul, conform legii 146/1997 actualizata la zi.
Oricum, aveti la dfispozitie instantele de control, precum apelul sau recursul.
Dar ar fi de preferat sa rezolvati problema timbrajului aici, la fond, altfel va dura mai mult procesul.

Alte discuții în legătură

Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara Va rog doresc un raspuns urgent.In curand am un proes si judecatorul mi-a spus ,,sa sa fac dovada achitarii taxei judiciare corespunzator valorii de 1din ... (vezi toată discuția)
Este corecta taxa de timbru? toto_m toto_m Buna ziua, Taxa de timbru pentru a recupera avansul de 2000 de euro dat pentru achizitionarea unui apartament ( proprietarii nu ne-au mai vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)