avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Este corecta taxa de timbru?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Este corecta taxa de timbru?

Buna ziua,
Taxa de timbru pentru a recupera avansul de 2000 de euro dat pentru achizitionarea unui apartament ( proprietarii nu ne-au mai vandut apartamentul si i-am dat in judecata pentru recuperarea avansului-in antecontract este specificat ca ar trebui sa primim dublul avansului) este de 8000 roni. Nu este taxa prea mare? Am facut o cerere de reexaminare si raspunsul a fost - "respinge cererea de reexaminare ca incheiere neintemeiata. irevocabila" Asa de mari sunt taxele? Este corecta suma?
Multumesc.
pai a mers instanta pe valoarea obiectului antecontractului..si nu pe valoarea pretentiei..
e oarecum corect..pt ca taxa e aceeasi indiferent cine solicita rezolutiunea..
trebuia sa califice dublul sumei ca si clauza penala...si astfel conventie separata si timbrati la dublul sumei..dar si asa discutabil
Taxa e prea mare si cred ca ati gresit suma pentru ca 2000 euro reprezinta circa 8000
lei cat spuneti dvs ca ati platit.
Taxa de timbru pentru 2000 euro este de 594 lei.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
Daniel Coman, Avocat
Dvs ati cerut 2000 sau 4000 Euro in actiune?
ce impotanta are cat a cerut, devreme ce taxa fixata e de 8000..
intrebarea cred ca e cum a ajuns instanta la suma asta cu titlu de taxa de timbru
X-(
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters152027, utilizator
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri. Avocatul angajat de noi a cerut 4000 euro conform antecontractului pentru ca initial domnii au venit la notar semnand ca ne vor inapoia avansul de 2000 euro apoi telefonic ne-au spus ca nu ne vor da niciun ban si ne-au vorbit foarte urat. Acum daca astea sunt taxele...trebuie sa ne conformam-dar mi se par exagerate......insa daca nu vor sa ne inapoieze 2000 euro de unde sa ne dea inapoi si cheltuielile de judecata?

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract vanzare-cumparare brutus84 brutus84 Trebuie sa cer rezolutiunea unui antecontract de vanzare cumparare a unui apartament din cauza nerespectari datei de finalizare in autentic . Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare apartament = nefinalizat din cauza vanzatorilor manoliu manoliu Buna ziua, Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: In data de 12.04.2011 am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartament in valoare de 60000 euro ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-un dosar civil gemilia gemilia buna ziua va rog sa-mi ziceti daca am proces de actiune in constatare sa se recunoasca o chitanta valoarea e 4000 euro cit e taxa de timbru ca am primit sa ... (vezi toată discuția)