avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune antecontract vanzare-cumparare

Trebuie sa cer rezolutiunea unui antecontract de vanzare cumparare a unui apartament din cauza nerespectari datei de finalizare in autentic . Eu sunt vanzatorul si am primit un avans de 4000 eur in februarie 2010 cu mentiune in antecontract ca in data de 08.iunie 2010 se finalizeaza contractul in autentic eu incasand inca 25000 eur deci in total 29000. Cumparatorul nu mai e de gasit . In concluzie trebuie sa cer rezolutiunea antecontractului .
Intrebarea mea este : Ce taxa de timbru trebuie sa platesc la ce valoare 4000 eur sau valoare intreaga de 29000.

va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:14, 19 Ianuarie 2011
In acest antecontract este stipulat ca reprezinta titlu executoriu?
in antecontract se stipuleaza : Daca vanzatoru nu respecta data limita se obliga sa plateasca dublu avansul adica 8000 eur iar daca cumparatorul nu se prezinta pana la data limita acesta pierde avansul .
In acest caz,depuneti cerere de executare silita la executorul judecatoresc,aceasta deoarece acest antecontract reprezinta titlu executoriu.Nu este nevoie de proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract brutus84 brutus84 In anul 2009 am semnat un antecontract de vanzare cumparare (eu sunt vanzatorul) cu 2 cetateni din S.U.A am incasat un avans de 4000 eur iar in iuni 2009 ... (vezi toată discuția)
Este corecta taxa de timbru? toto_m toto_m Buna ziua, Taxa de timbru pentru a recupera avansul de 2000 de euro dat pentru achizitionarea unui apartament ( proprietarii nu ne-au mai vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)
Amanarea promisiunii bilaterale de vanzare cumparare marinmih marinmih Buna ziua! In data de 03.07.2013 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren in valoare de 8300 EURO platind un avans de 2000 Euro ... (vezi toată discuția)