avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru intr-un dosar civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru intr-un dosar civil

buna ziua va rog sa-mi ziceti daca am proces de actiune in constatare sa se recunoasca o chitanta valoarea e 4000 euro cit e taxa de timbru ca am primit sa platesc 3200 ron de ce ?cum se calculeaza taxa??am cerut scutire de taxa ca nu am venit am depus cererea de ajutor si mi s-a respins dar am dreptul sa fac reexaminare ce sa fac?
?
Cel mai recent răspuns: gemilia , utilizator 23:57, 25 Ianuarie 2012
gemilia a scris:

buna ziua va rog sa-mi ziceti daca am proces de actiune in constatare sa se recunoasca o chitanta valoarea e 4000 euro cit e taxa de timbru ca am primit sa platesc 3200 ron de ce ?cum se calculeaza taxa??am cerut scutire de taxa ca nu am venit am depus cererea de ajutor si mi s-a respins dar am dreptul sa fac reexaminare ce sa fac?
?

Daca ai fi avut in vedere pretentia de recunoastere o asa-zisa chitanta in valoare de 4000 euro, taxa respectiva exprimata in lei la cursul introducerii actiunii este nesemnificativa...
dar actiunea in constatare nu este pretentia de recunoastere?care e diferenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta taxa de timbru? toto_m toto_m Buna ziua, Taxa de timbru pentru a recupera avansul de 2000 de euro dat pentru achizitionarea unui apartament ( proprietarii nu ne-au mai vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)
Calcul gresit taxa de timbru uira uira Sunt parata intr-un dosar de partaj, iar judecatorul a calculat gresit taxa de timbru: 2200 ron in loc de 3200 ron. Este vorba de o simpla greseala de calcul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar mitzachi mitzachi Buna seara! Am un proces de 3 ani la Judecatorie. Actiunea initiala, cu integrare pe post, daune cominatorii si moratorii, cu neexecutarea unei hotarari ... (vezi toată discuția)