avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata?

Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii?
Cel mai recent răspuns: Stefanescu-Goanga & Asociatii , Avocat 19:22, 29 Aprilie 2010
Ar fi bine sa detaliati despre ce este vorba pentru a primi un raspuns pertinent si la obiect.
In principiu,orice hotarare poate fi atacabila.
Ramane de vazut in functie de situatie daca instanta cand a luat o astfel de horarare a procedat legal-fata de obiectul actiunii si de cunatumul taxei de timbru achitate de dvs.
Anulare antecontract de V.C.si obligarea paratilor la restituirea sumei de16.000 lei(ron).Am taxat cu 1100 ron.Instanta mi-a pus in vedere sa mai timbrez cu diferenta de 1800 ron.sub sanctiunea anularii cererii .Asta insemnand 2900ron cuantumul taxei. M-i se pare enorm de mult!!!Multumesc anticipat pt raspuns.
La suma de 2900 lei probabil ca v-a pus in vedere sa timbrati pentru intraga valoare a contractului si nu doar pentru suma pe care o cereti inapoi. Pentru 16000 lei taxa este de 1043.26 lei, dupa calcul meu. Asa ca fie v-a pus in vedere sa timbrati la o suma mai mare fie aveti mai multe petite in actiunea pe care ati introdus-o. Ati avea calea de atac a recursului, insa sansele ca un judecator sa "greseasca " calculul taxei de timbru, sunt totusi destul de mici, dar exista. Bafta
am auzit mai multe persoane care au pierdut inca din start ca netimbrat sau ca insuficient timbrat. daca insusi dvs spuneti ca instanta v-a pus in vedere sa mai platiti inca suma x sub sanctiunea anularii cererii ar fi trebuit atunci pe loc sa cereti lamuriri de ce suma era asa mare sau ce vi se parea dvs. ca nu este in regula. avocat aveti?
uite eu in proce cu cine la suma de 30.000ron a platit taxa de timbru cca.1500ron..deci...dupa un calcul asa aiurea fcaut de mine vi s-a cam calculat la suma de vreo 60.000...poate nu s-a uitat judecatorul bine sau...la sume mai mari se fac alte calcule. nu vreau sa va induc in eroare.
ce valoare are antecontractul?
si ce reprezinta suma de 16.000ron? avans? tot pretul?
ca poate asa ne dam seama despre ce e vorba.

multa bafta!
tinind cont de faptul ca nu ati timbrat actiunea sau aceasta a fost insuficient timbrata, calea de atac, oricare ar fi ea, nu va poate ajuta in derularea litigiului. sanctiunea legala, pentru actiunile netimbrate sau insuficient timbrate, este anularea. daca actiunea este la prima instanta puteti formula o noua actiune, o timbrati corespunzator, exceptia de litispendenta neoperind in acest caz, nefiind pronuntata o hotarire... daca insa, insuficienta timbrajului a fost pusa in discutie intr-o cale de atac problemele se complica foarte mult si ... aveti nevoie de un avocat extraordinar.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru calculata de instanta mariana edimari mariana edimari Buna ziua.Am deschis un proces civil in care am cerut Anulare antecontract de V.C. precum si obligarea paratilor la restituirea sumei de 3500 euro.(data ca ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)
Poate fi platita taxa de timbru de catre oricine? fresh6789 fresh6789 bună ziua, am un proces în care pârâtul are interesul să tragă de timp. acesta a contestat decizia instanței de fond prin recurs. pot plăti eu ... (vezi toată discuția)