avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata?

Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti cat va dura procesul, respectiv cat ma va costa naveta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 13:50, 29 Martie 2013
Buna ziua,
taxa judiciara de timbru se percepe pentru valoarea cererii de chemare in judecata( ex. paratul va datoreaza suma de 2000 de lei, taxa se va calcula la aceasta valoare). Celelalte cheltuieli de judecata nu au legatura cu stabilirea cuantumului taxei judiciare de timbru.
Neplata taxei sau insuficient timbrat poate duce la anularea acţiuni ca netimbrată sau insuficient timbrată.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
ContSters136598, utilizator
nu se timbreaza cererea de cheltuieli de judecata
nici la fond si nici apelul si/sau recursul pe cheltuieli
SCUZE!! Asa este, nu am fost atent ca este vorba de cheltuieli de judecată şi m-am referit la cauzele generale de anulare a acţiuni.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Instanta a respins cererea ca netimbrata. ce sanse am in recurs? arania arania Buna seara, Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul ... (vezi toată discuția)